Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янський паралімпієць став чемпіоном Європи з академічного веслування [16 серпня 2022  09:54]

Перше «золото» для збірної України на мультиспортивному чемпіонаті, який проходить в німецькому Мюнхені з 11 по 21 серпня, допоміг здобути майстер спорту міжнародного класу Ярослав Коюда зі Слов’янська. Про це повідомляє Управління фізкультури та спорту ДонОДА.

За підсумками змагань з академічного веслування Ярослав у парі зі спортсменкою з Дніпропетровщини Світланою Богуславською стали переможцями в класі човнів PR2 Mix2x, який входить до програми Паралімпійських ігор.

У попередньому заїзді українці показали найкращий результат серед усіх пар, подолавши 2000 метрів за 9 хвилин 19.77 секунд. У фіналі Коюді та Богуславській знову вдалося першими перетнути лінію фінішу, показавши час 8:53.72. Дует випередив дворазових призерів Паралімпіади, французів Перле Буж і Стефана Тардьє, титулований польський екіпаж Йоланти Майки й Міхала Ґадовські, а також команди Ірландії та Німеччини.

«Дуже вдячні нашим тренерам. Хочемо цю перемогу присвятити Україні, нашим захисникам із ЗСУ. Завдяки їм ми тут, є змога виступати на цій міжнародній арені», - відзначив Ярослав у коментарі для Суспільне Спорт.

Таким чином, Коюда та Богуславська вперше в кар’єрі стали чемпіонами Європи. Раніше, у 2020-му, вони здобули «срібло» чемпіонату Європи, а торік на Паралімпійських іграх у Токіо були четвертими. Ярослав виступає на офіційних закордонних стартах серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, починаючи з 2013 року. Також серед його високих досягнень – «срібло» чемпіонату світу-2017 (у міксті з іншою партнеркою Іриною Кириченко), «бронза» чемпіонату світу-2018 (в парі зі Світланою Богуславською).


472Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua