Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську відбулось засідання координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми [15 травня 2024  11:35]

На заході, який пройшов онлайн 14 травня, розглянули стан справ щодо випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі на території Слов’янської громади у 2024 році.

За даними дільничного офіцера поліції Слов’янська Анастасії Максимової, у звітному періоді до правоохоронців надійшло 258 звернень з приводу домашнього насильства. Складено 121 протокол за статтею 173-2 Адмінкодексу України. Ще 96 адмінпротоколів оформили працівники патрульної поліції.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України внесено 40 справ. Також винесено 201 терміновий заборонний припис стосовно кривдників із заходами:

  • зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи - 69
  • заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи – 129
  • заборона у будь-який спосіб контактувати з постраждалої особою – 201.

Наразі на обліку в поліції перебуває 261 особа (229 чоловіків та 32 жінки).

Про роботу щодо профілактики та недопущення насильства у відношенні неповнолітніх та захисту їх інтересів звітували представники служби у справах дітей та відділу освіти Слов’янської міської військової адміністрації.

В. о. директора Слов’янського міського центру соціальних служб Тетяна Пєвєнь розповіла, що у цьому році до установи надійшло 97 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства. Послуги консультування надано 134-м особам. 13 дітей постраждали від психологічного насильства через присутність під час скоєння домашнього насильства відносно дорослих членів родини. Зафіксовано два випадки домашнього насильства відносно неповнолітніх дітей.

У свою чергу, заступник керівника Слов’янської окружної прокуратури Артур Колмаков повідомив, що впродовж 4-х місяців поточного року за підтримки публічного обвинувачення прокурорів судом винесено 17 обвинувальних вироків за фактами вчинення домашнього насильства. (Для порівняння: у минулому році було ухвалено 13 таких вироків.)

У переважній більшості до засуджених застосовувалось покарання у вигляді випробувального терміну. Артур Колмаков виступив з ініціативою, що для суспільної користі такі особи могли б бути залучені до громадських робіт. «Згідно статті 126-1 КК України, це - від 150 до 240 годин. Для цього прокурори Слов’янської окружної прокуратури під час судових розглядів за фактами вчинення домашнього насильства будуть наполягати на обранні кривдникам зазначеного покарання», - наголосив він.

З метою об’єднання зусиль та більш ефективної відповіді на домашнє насильство координаційна рада узгодила механізм взаємодії між всіма причетними сторонами. Пріоритетні завдання усім відповідальним підрозділам та відомствам визначені у відповідному рішенні.


129Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua