Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Віктор Зелік: на творчість надихає Сосновий Бір у Черкасах [17 листопада 2023  14:21]

Продовжуємо розповідати про слов’янських художників, які під час війни не залишили улюбленої справи та продовжують працювати в Україні та за кордоном.

Черговий герой нашої публікації - Віктор Зелік, визнаний майстер акварельного живопису, чиє ім’я є у переліку ста найкращих акварелістів сучасності. Він - постійний учасник колишньої виставки «Осінній вернісаж» у Слов’янську, його картини зберігаються у фондах вітчизняних музеїв та займають гідне місце у приватних колекціях поціновувачів живопису по всьому світу.

Повномасштабна війна вимусила Віктора Зеліка разом з дружиною виїхати до Черкас, де живе їх доросла онука. Проте творчий процес, в якому художник бачить весь сенс свого життя, він не залишив. Придбав фарби, пензлі, папір - все це залишилося вдома – та почав писати.

Натхнення митець черпає у місцевому парку «Сосновий бір», який він вважає одним з кращих в Україні. Чудова природа, захоплюючі краєвиди, кам’яні скульптури, штучні озерця, атракціони, затишні стежки – все це виявилося для майстра міського пейзажу справжньою знахідкою. Там його картини може побачити кожен перехожий – художник завжди бере з собою з дому декілька робіт.

Восени минулого року Віктор Зелік вирішив влаштувати у Черкасах персональну виставку. З такою пропозицією він звернувся до керівництва місцевого художнього музею, і там з радістю пішли йому назустріч. До уваги містян було представлено близько тридцяти картин, частину з яких привезла зі Слов’янська дружина Віктора Андрійовича. Виставку зустріли дуже тепло – художник отримав на свою адресу масу відгуків та побажань. А дехто навіть звернувся з проханням навчитись у нього мистецтву акварельного живопису.

Багато робіт з виставки було придбано. Частину коштів, отриманих від продажу, митець передає на потреби Збройних Сил України. Каже – зараз так роблять всі вітчизняні художники.

І хоч ця війна стала для Віктора Зеліка вже другою з 2014 року, тематика його картин залишається незмінною. Це міські пейзажі – природа, будівлі, перехожі. Особливо художник полюбляє осінь, яка дарує оку різноманіття кольорів.

У січні в Черкасах має відбутись ще одна персональна виставка слов’янського майстра – цього разу в обласному краєзнавчому музеї. На ній буде вже близько пів сотні картин.

Після цього митець має намір повернутись додому. Сподівається – все буде добре. І його картини ще побачать у Слов’янську.

Фото – Віктор Зелік, Суспільне Черкаси, Черкаський художній музей


470Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua