Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Декілька приємних новин для власників повністю зруйнованого житла – Вадим Лях [16 жовтня 2023  13:32]

Як відомо, в Україні працює програма «єВідновлення», і багато мешканців Слов’янської громади вже подали заявки на компенсацію.

«Але 146 з них отримали відмову. Найчастіше за все у компенсації доводиться відмовляти власникам квартир у багатоповерхівках, де зруйновані місця загального користування - підʼїзди, сходи тощо, - пояснив начальник Слов’янської міської ВА. - У цьому випадку закон регламентує спочатку відновити саме їх, в потім вже мешканці можуть звертатися за відшкодуванням до програми «єВідновлення».

На сьогодні у Словʼянську таких будинків шість. На їхнє відновлення потрібно приблизно 150 млн грн. На жаль, у місцевому бюджеті таких коштів у повному обсязі немає.

«Не можемо ми наразі скористатися і коштами державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Постанова Кабміну визначає, що подаватися на програми фонду мають право громади, які знаходяться у 30 і більше кілометрах від зони бойових дій. У Словʼянську ця відстань – менша, - зазначив очільник громади. - Але все ж таки у цьому році із місцевого бюджету виділяємо 25 млн грн і починаємо відновлювати три будинки:

  • вул. Лозановича, 20,
  • вул. Поштова, 12,
  • пров. Виноградний, 3.

По інших обʼєктах шукаємо фінансування та сподіваємося на ЗСУ. Адже, якщо лінія фронту відсунеться, кошти фонду для Словʼянської громади стануть доступними».


443Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua