Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янська МВА ініціювала відміну орендної плати за приміщення комунальної власності [22 вересня 2023  11:23]

Причина – скрутне становище, у якому внаслідок військових дій опинилися багато мешканців громади, в тому числі представники малого і середнього бізнесу, які для своєї діяльності орендують комунальні приміщення. 

Про це повідомив начальник Слов’янської міської ВА Вадим Лях.

«Згідно із законодавством, у поточному році орендна плата за приміщення не скасовується, навіть якщо підприємницьку діяльність людина зараз вести не може. Більше того, брати цю плату ми повинні з волонтерських та інших неприбуткових організацій», - розповів очільник Слов’янської громади.

За його словами, на сьогоднішній день борги тільки з орендної плати за майно комунальної власності складають більше 2 мільйонів гривень.

«У багатьох містах у відносно «мирних» областях цю норму відмінили міські ради. Але у нас - військова адміністрація, і такого права закон нам не дає, - пояснив Вадим Лях. - Тому звернулися з листами у профільні міністерства з проханням відмінити для Словʼянська орендну плату за приміщення комунальної власності. Впевнений, що це питання буде вирішено, як воно вирішувалося у 2014 році і 2022 роках».


445Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua