Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Підпал сухої трави може привести на лаву підсудних [05 вересня 2023  14:03]

На території Краматорського району залишається небезпека пожеж на відкритих територіях, які виникають внаслідок спалювання сухої рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття. Іноді неконтрольоване розповсюдження вогню призводить до непередбачуваних та вкрай тяжких наслідків.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре попереджає, що спалювати стерню, післяжнивні залишки та розводити багаття на полях категорично забороняється!

На паліїв чекає сувора відповідальність. Згідно статті 77-1 Адмінкодексу України, самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою штрафи: від 3060 до 6120 грн (для громадян) та від 15300 до 21420 грн (на посадових осіб). 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою штрафи у розмірах: від 6120 до 12240 грн (для громадян) та від 21420 до 30600 грн (для посадових осіб).

У свою чергу, Кримінальний кодекс передбачає більш суворе покарання. Згідно статті 245, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу може потягнути за собою штраф у розмірі від 91,8 тис. до 153 тисяч гривень, обмеження або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. 

Якщо ж підпал спричинив загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – зловмиснику загрожуватиме позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Не нехтуйте правилами безпеки та пам’ятайте про відповідальність! 

Якщо побачили пожежу – не панікуйте та негайно дзвоніть 101.

За матеріалами Краматорського райуправління ДСНС


359Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua