Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Що буде з фонтаном на Соборній площі - коментар начальника Слов’янської МВА Вадима Ляха [22 липня 2023  09:41]

Тема ефективного використання коштів місцевих бюджетів наразі актуальна у всій країні. Не обійшла вона і Словʼянськ. З подачі журналістів і мешканців громади прикладом став фонтан.

Він дійсно потребує капітального ремонту. І такий проєкт у нас є. Згідно йому реконструйована буде вся Соборна площа разом із будівлею виконкому. І оновлений фонтан на ній також зʼявиться, навіть не один.

Але реалізацію цього проєкту ми відкладали навіть до повномасштабного вторгнення. Бо і тоді вона була не на часі - завжди знаходилися більш важливі обʼєкти, що потребували ремонту.

Тим більше ніхто не почне займатися капітальною реконструкцією зараз. Коли зруйноване житло і обʼєкти інфраструктури, є проблеми з водопостачанням і попереду - опалювальний сезон.

Що стосується фонтану, сьогодні тут дійсно знімають плитку обшивки. Але це - не ремонт, як пише преса. Це те, що входить у поняття «утримання споруди».

Фонтану більше 40 років. Тому гранітна плитка почала осипатися. Якщо вона розібʼється, знайти таку саму буде важко і дорого.

Тому комунальники її зняли, зачистять бетонну основу і повернуть цю саму плитку на місце. Це дозволить фонтану у пристойному вигляді прослужити місту ще 5-10 років. А тоді, сподіваюся, дійде черга до реалізації проєкту реконструкції площі.

Так що тема, яку підняли журналісти, дійсно важлива. Особливо, якщо розбиратися ній без хайпу.


361Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua