Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
18 червня – День батька в Україні [18 червня 2023  09:01]

Це свято було запроваджене у 2019 році, і відтоді відзначається щорічно у третю неділю червня. Воно взяло свій початок у США у 1909-му.

Присутність батька в житті дітей є основою їх емоційного добробуту. Зазвичай саме батько встановлює правила в родині та забезпечує їхнє дотримання, і це дарує дітям відчуття стабільності й безпеки — як психологічної, так і фізичної. Якщо батько виявляє до дітей зацікавленість, ніжність та підтримку, це позитивно впливає на соціальну адаптацію малечі та підвищує впевненість у собі. 

Не таємниця, що від взаємин з батьком у дитинстві залежать наші взаємини з людьми у дорослому віці. 

День батька нагадує нам як про важливість, так і про проблеми батьківства. Традиційно поняття батьківських обов’язків відрізняється від уявлення про обов’язки матері. В нашій культурі батько передусім повинен забезпечувати дітей в матеріальному плані та підтримувати дисципліну в родині завдяки своєму авторитету, але при цьому він має бути чуйним і люблячим. Нажаль, така непроста роль під силу не кожному чоловіку, і чимало дітей, навіть якщо вони зростають в повних родинах, не мають довірливих і близьких стосунків з батьком. 

Тому День батька — не тільки свято для привітань та подарунків, а ще й привід для самих батьків подумати про свої стосунки з дітьми й за потреби спробувати змінити їх в кращий бік. Якщо діти вже дорослі, вони теж можуть проаналізувати ситуацію і, можливо, пробачити батькові його минулі помилки та недоліки. 

Свято батьків, безперечно, з’явилося як вираз вдячності та любові. За традиціями, символом Дня батька є квіти троянди, які носять біля серця, приколюючи на одяг у цей день. Червоні троянди носять, якщо батько живий, а білі, якщо він покинув наш світ.

Вітаємо зі святом всіх батьків! Бажаємо мудрості, здоров'я і сил, щоб завжди бути для свого чада джерелом розуміння і підтримки. Бажаємо бути впевненими чоловіками з твердим стрижнем, але в той же час з добрим серцем, повним батьківської любові. Бажаємо завжди пишатися своєю дитиною і розділяти з ним кожну перемогу та кожен успіх!


351Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua