Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Способи знезараження води в домашніх умовах [06 квітня 2023  16:21]

Рекомендації від Донецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Кип’ятіння 

Це - найнадійніший спосіб. Кип’ятити воду слід протягом 10 хвилин, після чого дати їй відстоятися та обережно злити, не збовтавши осад. Чим довше ви кип’ятите воду, тим більше патогенів буде знищено. 

За можливістю відстояну кип’ячену воду варто додатково очистити за допомогою побутового фільтра. Зберігайте кип’ячену воду в зачиненій тарі.

Активоване вугілля 

Метод дозволяє прибрати неприємний запах, незначні домішки і шкідливі речовини. На літр води потрібно 5 таблеток, які краще подрібнити. Вугілля слід загорнути в марлю або іншу тканину та опустити у воду. Знезараження у такий спосіб триває щонайменше 8 годин.

Таблетки з активним хлором 

Такі препарати мають антибактеріальні властивості та великий термін придатності. Воду можна споживати через 30-60 хвилин після того, як таблетки розчиняться у воді. Перед застосуванням уважно вивчайте інструкцію - на який об'єм води розрахований засіб!

Йод 

Цей метод використовується у крайніх випадках. На літр води достатньо 3-4 краплі спиртового розчину йоду. Після знезараження воду за можливості варто очистити через побутовий фільтр. Перш ніж пити, потрібно зачекати близько години. Така вода матиме характерний смак.


509Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua