Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вадим Лях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України [04 березня 2023  20:00]

Головною темою заходу, до якого долучились керівники громад Донецької області на чолі з начальником обласної військової адміністрації Павлом Кириленко, була безпекова та гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих та деокупованих територіях.

«Доповів Президенту, що ситуація на Донеччині залишається складною, але контрольованою. Ворог не відмовляється від своїх планів вийти на адміністративні кордони Донеччини і цій меті підпорядковує всі свої зусилля», - зазначив очільник області.

За його словами, задля захоплення українських територій російські окупанти обрали тактику випаленої землі, від якої страждає передусім цивільне населення. З початку повномасштабного вторгнення на Донеччині росіяни вбили 1396 мирних мешканців, поранили 3119. «Ці цифри не включають в себе наших втрат серед цивільних у Маріуполі та Волновасі - там кількість вбитих та поранених сягає кількох десятків тисяч», - підкреслив Павло Кириленко.

За таких умов одним з основних завдань Донецької обласної військової адміністрації є збереження життя та здоров'я людей. Тому з перших днів великої війни, завдяки спільним діям місцевих та державних органів влади, до більш безпечних регіонів вдалося евакуювати дві третини жителів області - понад 1,1 млн людей.

Зараз зусилля військових та цивільних зосереджені на обороні Донецької області.

«Попри масовані атаки ворога й величезні ресурси, які він витрачає на битву за Донеччину, українські військові міцно тримають оборону. Переконаний: завдяки мужності, стійкості й майстерності наших військових та підтримці всього українського народу будуть звільнені усі українські території - в межах міжнародно визнаних кордонів нашої держави», - впевнений керівник обласної адміністрації.


426Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua