Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Підвищення пенсій з 1 березня: у кого і на скільки зростуть виплати [03 березня 2023  13:08]

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №168 від 24 лютого, розмір індексації становитиме 19,7%. Підвищення пенсій відбудеться для 10,5 млн пенсіонерів, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Зокрема, з 1 березня будуть проіндексовані пенсії для:

  • 5,2 млн «цивільних» пенсіонерів, яким пенсію призначено за Законом №1058 до 2020 р. Для них пенсії буде підвищено через індексацію на 19,7% показника середньої заробітної плати, з якої обчислюється пенсія.
  • 4,2 млн осіб, у яких зростуть пенсії у звʼязку зі збільшенням на 19,7% фіксованого розміру мінімальних пенсійних виплат. Зокрема - мінімальні пенсії, які вже містять державну доплату до гарантованого державою мінімального розміру. Такі гарантовані державою мінімальні пенсії будуть проіндексовані вперше. Для них зростання становитиме від 420 до 520 грн (порівняно з розмірами пенсій, встановленими на 1 березня 2022 року).
  • 0,5 млн пенсіонерів силових відомств, для яких весь розмір пенсії буде індексовано на 19,7%.
  • 94,5 тис. осіб, які отримують пенсію по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Розмір підвищення залежатиме від декількох складових і буде індивідуальним для кожного випадку. При цьому збільшення не може перевищувати 1500 гривень. Але, за будь-яких розрахунків, підвищення становитиме не менше, ніж 100 гривень.

Детальніше: https://www.facebook.com/dn.pfy/posts/pfbid0MnF7dPmPYCZm7FP9SEHg2QXeArCFDgctbqS7D4DqTHENjkqpUoqrrRvdDvTo3NABl


485Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua