Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Як залишатися помітним та уникнути небезпеки на знеструмлених вулицях [13 грудня 2022  14:53]

Ворог цілеспрямовано б’є по об’єктах енергетики. Після ударів без світла можуть лишитися цілі населені пункти чи райони. Тривають відключення світла. У темряву поринають не тільки домівки, але й дороги. 

Вимкнення світла можуть застати вас будь-де, тому варто підготувати себе та свою сім’ю до того, що вам доведеться рухатися вулицями в темряві.

Будьте обережні та уважні! Варто пам'ятати, що у знеструмленому населеному пункті вас буде важко побачити водіям. Тому треба бути готовим до уникнення небезпеки.

Ліхтарик. Найпростіший і найдоступніший спосіб подати сигнал автівці про те, що ви переходите дорогу — це ліхтарик. Він є майже на усіх телефонах. В іншому випадку можна придбати кишеньковий.

Яскравий одяг. Світлий чи яскравий одяг теж є непоганим елементом для вашої безпеки ввечері. У таких випадках найкраще підійдуть білий, жовтий, блакитний та яскраво-зелений кольори. Окрім того, зараз існує вбрання, яке має світловідбивні вставки: куртки, взуття та інший одяг, який буде видно в темряві. Це не настільки надійний спосіб, як ліхтарик, але водії транспортних засобів мають вас побачити.

Світловідбивні жилетки. Вони є доволі зручними у використанні. Такі жилетки можна швидко вдягти, а потім зняти. Також вони підійдуть як дорослим, так і дітям.

Світловідбивні аксесуари: браслети, наліпки, стрічки, брелоки. Особливо корисними вони будуть для дітей. Світловідбивні стікери можна наліпити на сумки, рюкзаки, одяг. Аксесуари треба обирати великі, понад 15 см. Наявність таких елементів на одязі пішоходів значно підвищує безпеку дорожнього руху.

Домашні тварини. Також не варто забувати про ваших улюбленців. Тваринам для вулиці краще обирати нашийники, які світяться в темряві.

Особливу увагу слід приділити дітям! Не залишайте їх без контролю, проведіть з ними бесіду щодо безпечної поведінки в темряві.

ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»


501Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua