Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
З якими питаннями можна звертатись до контакт-центру НСЗУ [20 червня 2022  10:56]

Адреса найближчого закладу, який має договір з НСЗУ на надання медичних послуг, що цікавлять пацієнта. 

✔Якщо ви переїхали та не знаєте, де знайти сімейного лікаря, вузького спеціаліста (наприклад, ендокринолога, кардіолога), зробити певні обстеження тощо – зателефонуйте 16-77. Фахівці контакт-центру нададуть контакти потенційно підходящих закладів. 

☎Проте після цього потрібно зателефонувати до закладу і спитати, чи є в них відповідні спеціалісти. Якщо мова йде про проведення планових операцій та госпіталізацій – чи здійснює їх заклад в поточній ситуації. Адже зараз це питання вирішується на регіональному рівні в залежності від завантаженості лікарень.

Безоплатні послуги в рамках переліку послуг за програмою медичних гарантій. 

✔Програма медичних гарантій 2022, попри війну, працює в повному обсязі. Пацієнт може дізнатись про свої права в НСЗУ. За номером 16-77 пацієнту нададуть повну інформацію щодо послуг, що включені до конкретного переліку.

Дізнатись адреси найближчих аптек, де можна отримати ліки, що підлягають реімбурсації за програмами “Доступні ліки”, “Інсуліни” тощо. 

✔Фахівці НСЗУ повідомляють адреси та контакти аптек, з якими у Національної служби здоровʼя України укладено контракт. Але перед тим як йти до аптеки пацієнту варто зателефонувати та дізнатись про наявність потрібних препаратів.

Куди звератись в інших випадках

Якщо заклад відмовляє в послузі, яку має надавати безоплатно. 

✔В такому випадку потрібно спочатку спробувати вирішити проблему з керівництвом закладу. Потім – подати скаргу до місцевого департаменту охорони здоров'я. Якщо на місцевому рівні проблема не вирішується, потрібно написати листа в НСЗУ на адресу м. Київ, пр-т Степана Бандери, 19, індекс 04073, або на електронну адресу info@nszu.gov.ua  з детальним описом проблеми.

Щоб дізнатись графік роботи певного закладу та наявність відповідних фахівців в ньому. 

✔Відповідь на це запитання можуть дати тільки в реєстратурі закладу. Також записатись до лікарів в деяких закладах можна онлайн через медичні інформаційні системи.

Щоб дізнатись про наявність медичних препаратів.
 
✔Інформація щодо наявності в медичних закладах ліків за Нацпереліком є на сайті https://eliky.in.ua/  та в місцевих департаментах охорони здоров'я.

Щоб дізнатись контакти вашого сімейного лікаря, якщо ви переїхали. 

✔Краще дізнатись контакти лікаря особисто під час прийому і заздалегідь. Якщо вже немає такої можливості, цю інформацію можна спробувати отримати в реєстратурі або через медичні інформаційні системи.


553Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua