Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Необхідність своєчасного отримання допусків (посвідчень) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами [09 лютого 2022  08:09]

Згідно статті 18 Закону України «Про захист рослин», статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Постанови КМУ №746 «Про затвердження Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами» працівники, робота яких пов’язана з пестицидами і агрохімікатами повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами. Вимоги даного законодавства поширюються на всі галузі суспільного виробництва, де застосовуються пестициди і агрохімікати. 

Допуск (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з пестицидами і агрохімікатами видається працівникам підприємств, установ, організацій, робота яких безпосередньо пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, включаючи організаторів цих робіт. Допуск видається спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області. 

Підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідні допуски (посвідчення), які видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку. 

Крім цього, згідно ст. 21 Закону України «Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність, яку несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин. 

Тільки дотримання вимог законодавчих актів у сфері захисту рослин, чітке виконання Державних санітарних правил, техніки безпеки, особиста відповідальність керівників господарств та інших суб’єктів господарювання забезпечить недопущення нанесення шкоди здоров’ю людей, безпеку бджіл, недопущення забруднення навколишнього природного середовища та отримання бажаного результату від проведення цих видів робіт. 

Отримати допуски та посвідчення необхідно до початку весняно-польових робіт! 

Для отримання допусків (посвідчень) необхідно письмово звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області. 

Виконання робіт пов’язаних з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску забороняється! 

Більш детальну інформацію можна отримати у спеціалістів управління фітосанітарної безпеки які знаходяться в кожному районі області.


643Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua