Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади  [07 лютого 2022  10:15]

Богдан ЛАПЄНКОВ,
має 1-й дорослий розряд з легкої атлетики.

Богдан народився 14 жовтня 2004 року. На даний час навчається на 3 курсі комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» (КЗ «ДОСФКСП ім. С.Бубки»). 

З 2017 року займається у секції легкої атлетики обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос». 

Його тренери - Анатолій ВОЛЧАНІН (м. Слов’янськ), Тетяна СЕРОРЕЗ (м. Бахмут). 

Легка атлетика – це «королева спорту». Красиве словосполучення. Скільки в ньому закладено. І швидкість, і могутність, і сила, і грація. 

На Всеукраїнських і національних змаганнях з легкої атлетики місто Слов’янськ не лишається без уваги. В останні три роки у складі збірної команди Донецької області виступає Богдан Лапєнков. 

Зараз юнаку зі Слов’янська 17 років і він навчається на 3 курсі комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» (м. Бахмут). Спеціалізується в бігу на 400 метрів. Також нерідко можна побачити прізвище хлопця у забігах на 800 метрів та естафетному бігу. 

Спортивна кар’єра Лапєнкова починалася з футболу, де він протягом шести років займався у відділенні футболу КПНЗ «Міська КДЮСШ». Одного разу гарні фізичні якості Богдана дуже швидко помітив тренер з легкої атлетики обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Анатолій Петрович Волчанін, який відвідав урок фізичної культури у ЗОШ №1. 

Почалися тренування на біговій доріжці. На перших обласних змаганнях, які відбулись у 2017 році в місті Бахмут, Богдан посідає ІІІ місце в бігу на 60 метрів. З часом слов’янський бігун стає неодноразовим призером і переможцем чемпіонатів, Кубків та турнірів Донецької області з легкої атлетики. 

У 2018 році на хлопця звернули увагу тренери-викладачі Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки та запропонували навчання у цьому закладі. Богдан та його батьки підтримали цю пропозицію, розуміючи, що це крок уперед. 

Слід зазначити, що у обласному коледжі, якому присвоєно ім’я Сергія Бубки - видатного спортсмена сучасності (Сергій Назарович – Герой України, олімпійський чемпіон, 10-разовий чемпіон світу, 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною, президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету, перший віце-президент Міжнародної федерації легкої атлетики) є всі умови для підвищення спортивної майстерності. Навчання у КЗ «ДОСФКСП ім. С.Бубки» під великим контролем. Тому слід встигати і навчатися, і тренуватися. До речі, після закінчення фахового коледжу випускник отримує диплом «інструктора-методиста з фізичної культури і спорту». 

Тренером з легкої атлетики у Богдана в коледжі є Тетяна Серорез –заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, головний тренер Донецької області з легкої атлетики, кандидат педагогічних наук. 

Під керівництвом досвідченого тренера-викладача слов’янський спортсмен значно покращив свої результати. Зараз його особистий рекорд в бігу на 400 метрів – 51,50 секунд. Цей час він показав у Бахмуті на стадіоні «Металург» на чемпіонаті Донецької області у 2021 році, посівши 1-е місце. 

У 2021 році Богдан вдало виступив на командному чемпіонаті України з легкої атлетики у «шведській» естафеті (100 м +200 м + 300 м + 400 м) серед ДЮСШ та СДЮСШОР U-18 (25-26 вересня, м. Івано-Франківськ). У цій естафеті Богдан біг останній відрізок у складі команди Донецької області - свою коронну дистанцію 400 метрів. А на зимовому чемпіонаті України U-18 у місті Суми він несподівано навіть для себе увійшов у фінал 800-метрівки, де за його словами була дуже сильна конкуренція. 

Юнак, який є прихильником здорового способу життя, з великим бажанням тренується на бігових доріжках. Мріє про участь у Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році. Любить грати у спортивні ігри, серед яких називає настільний теніс, баскетбол, футбол, волейбол, причому як класичний, так і пляжний. Зазначає, що у минулому році досяг значного спортивного прогресу. Дуже запам’ятався 21-денний тренувальний збір, який проходив у турецькій Анталії. Практично щоденні дворазові тренування на березі Середземного моря дали відмінний результат. 

Зі слів Анатолія Волчаніна – першого тренера Богдана, він талановитий спортсмен: 

«Я дуже швидко помітив гарні фізичні якості Богдана. Займаючись у секції легкої атлетики він показав себе цілеспрямованим, організованим спортсменом, який докладає значні зусилля для досягнення результатів. Він талановитий спортсмен. Привернув до себе увагу обласних тренерів з легкої атлетики і зараз підвищує спортивну майстерність у спеціалізованому коледжі імені Сергія Бубки. Вважаю, що у Богдана є всі шанси та можливості досягти ще більших спортивних результатів».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Богдана, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2022 році 48 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської територіальної громади. З них 25 - з олімпійських видів спору, 16 - з неолімпійських видів спорту та 7 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


621Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua