Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янській центральній бібліотеці відкрилась книжкова виставка до 210-річчя від дня народження письменника Євгена Гребінки [02 лютого 2022  15:32]

Євген Павлович Гребінка (2.02.1812-15.12.1848) - український байкар, письменник, видавець, перекладач, педагог, громадський діяч. 

Євген Гребінка написав понад 50 повістей, романів, оповідань і байок. Саме байки посідають головне місце в його спадщині. Написані в гумористично-повчальному дусі, вони пройняті іскристим народним сміхом, позначені комізмом ситуацій, насичені колоритними картинами селянського побуту. 

Заслуговують на увагу и прозові твори Гребінки: «Рассказы пирятинца», історична повість «Ніжинський полковник Золотаренко», роман «Чайковський»; а також романтична поема «Богдан», низка переспівів українських народних пісень, ліричних віршів українською і російською мовами. Гребінці належить перший повний український переклад «Полтави» О. Пушкіна в бурлескно-травестійному стилі. 

Одним з перших Гребінка звернув увагу на молодого Шевченка й взяв безпосередню участь в організації його викупу з кріпацтва та виданні «Кобзаря». Аби віддячити благодійнику, Тарас Григорович намалював акварельний портрет Гребінки та присвятив землякові вірш «Перебендя».


736Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua