Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янська міська ВЦА попереджає про відповідальність за утворення несанкціонованих сміттєзвалищ  [01 лютого 2022  13:38]

Відділ по інспектуванню благоустрою Слов’янської міської ВЦА доводить до відома юридичних та фізичних осіб про недопустимість засмічення відходами території Слов’янської громади. 

Відповідно до ст. 16 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, на об'єктах благоустрою забороняється звалювати відходи в не відведені для цього місця. 

У разі забруднення (засмічення) території населеного пункту, правопорушник може бути притягнений до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП. Вона тягне за собою штраф від 340 до 1360 грн (для громадян) та від 850 до 1700 грн - для посадових осіб та суб'єктів підприємницької діяльності. 

Згідно Закону України «Про відходи», виробником та власником відходів є фізична або юридична особа, діяльність якої призводить до їх утворення. 

У відповідності до ст. 35-1 ЗУ «Про відходи», власник або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. 

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 27 травня 2020 р. № 787, виконавцем послуг з вивезення побутових відходів у Слов’янську визначено КП «АТП 052814». 

Згідно Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, договір про надання послуг укладається між споживачем та виконавцем послуг з вивезення побутових відходів відповідно до Типових договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами згідно з додатками 1 і 2 до цих Правил. 

Для уникнення несанкціонованого засмічення відходами території Слов’янської територіальної громади рекомендуємо громадянам складати договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами зі спеціалізованим підприємством. 

У разі появи необхідності вивозу великогабаритних відходів, старої меблі, залишків від ремонту квартир тощо необхідно замовляти одноразову послугу, яка складається за погодженням сторін згідно з формою, що встановлюється її виконавцем.


697Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua