Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади  [06 січня 2022  09:09]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади
(2021 року) 



Данило СИНИЦЬКИЙ,
Майстер спорту України з вільної боротьби.

Данило народився 18 квітня 2004 року. На даний час навчається на 1 курсі міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП, м. Київ, галузь знань «Право»).

З 2011 року займається вільною боротьбою.

Його тренери – Віталій ЖДАНОВ, Аристос АЛЕКСАНДРІДІ.

У листопаді 2021 року у Херсоні Данило Синицький, вигравши міжнародний майстер-турнір серед молоді у ваговій категорії до 65 кг (вікова категорія 2001-2004 р.н.), виконав норматив майстра спорту України з вільної боротьби. Це не перший гучний успіх у кар’єрі 17-річного слов’янського борця.

Данило має дві перемоги на чемпіонатах України. Так, у 2017 році у місті Хмельницький він посів І місце серед юнаків. А через два роки у Запоріжжі повторив успіх і став дворазовим чемпіоном країни.

При цьому фінальний поєдинок чемпіонату у Запоріжжі надовго залишиться в його пам’яті. Після першого періоду він поступався супернику з Херсона з рахунком 0:6. Але друга 2-хвилинка пройшла повністю під контролем «вільника» зі Слов’янська. Підсумковий результат - 13:9 на користь Данила Синицького.

Чемпіонати Донецької області він вигравав неодноразово. Також має досвід виступів на європейській арені. Одного разу Данило одержав перемогу на турнірі у місті Тересін (Польща). А на континентальній першості-2019 у Кракові (Польща) він посів 7-е місце.

Першим тренером юнака став Микола Чурай (Микола Чурай - досвідчений тренер та наставник помер у жовтні 2021 року). Саме Микола Чурай навчив Данила всім технічним прийомам, з яких найбільш улюблені «прохід у ноги» – у стійці та «накат» – у партері.

У 2017 році слов’янський борець вільного стилю переїжджає до столиці України. У місті Київ він здобував середню освіту та вдосконалював свою спортивну майстерність в Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного національного університету фізичного виховання і спорту.

Зараз хлопець навчається у Києві на першому курсі МАУП, плануючи у майбутньому стати юристом. А ось тренування на борцівському килимі (6-7 разів на тиждень) продовжує в Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного разом з Кирилом Шараповим та Гаврилом Нікітіним (обидва «вільника» зі Слов’янська) під керівництвом Аристоса Александріді.

Після багатьох років тренувань спортивна мрія у Данила Синицького незмінна – «золото» Олімпійських ігор.

Серед захоплень юнака особливе місце займають футбол та книжки. У дитинстві до приходу у зал вільної боротьби Данило займався футболом у місцевій секції. Серед українських команд вболіває за донецький «Шахтар», а на європейській арені симпатизує мадридському «Реалу» (Іспанія).

17-річний хлопець прочитав не один десяток книжок. Серед улюблених - «Колгосп тварин» і «1984» англійського письменника Джорджа Орвелла.

Серед кумирів у світі спорту називає японського борця Такуто Отогуро, який є олімпійським чемпіоном-2020. Серед відомих державних діячів – ставить за приклад Вінстона Черчилля.

Зі слів Віталія Миколайовича Жданова – тренера Данила, він працьовитий і дисциплінований спортсмен:

«З дитинства Данило був працьовитим і дисциплінованим спортсменом. У змагальному процесі яскраво поміж інших спортсменів відрізняється психологічними, тактичними та морально-вольовими якостями. Тренерська спільнота Слов’янська відразу відзначила характер Данила та його волю до перемоги». 

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Данила, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.   


713Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua