Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Тарифи, ремонти, якість води — основні теми пресконференції [14 грудня 2021  14:01]

Біля 4 км аварійних ділянок водогонів замінено у Слов’янську, починаючи із жовтня поточного року. До кінця грудня КП “Словміськводоканал” планує замінити ще до 1,5 км мереж. Про це йшла мова сьогодні, 14 грудня, на пресконференції керівника Слов’янської міської ВЦА Вадима Ляха. На заході також був присутній гендиректор КП “Словміськводоканал” Андрій Секлецов. 
 
Протягом багатьох років у Слов'янську переважна більшість поривів водопровідних мереж лагодилася «чопиками». Такого ремонту вистачало ненадовго.
 
Тепер до питання вирішено підійти інакше. Найбільш аварійні ділянки труб КП «Словміськводоканал» замінює на нові, поліетиленові. Причому, якщо виникає потреба, працівники підприємства протягують водопровід так званим безтраншейним методом. Тобто нову трубу розміщують усередині існуючої. Це дозволяє не псувати відремонтоване раніше дорожнє покриття. 

Ремонтні роботи дають змогу зменшити витрати води. 

Крім того, були підняті питання збільшення тарифів та якості питної води. 

Що стосується якості, згідно щоденним дослідженням, усі показники знаходяться у межах норми. Це можна побачити у протоколі, що додається. 

Відповідаючи на питання про підвищення тарифів, керівник “Словміськводоканалу” пояснив, що їх встановлює НКРЕКП. Наразі заплановане підвищення на воду та стоки у розмірі 3,43 грн. Таким чином, загальна сума кубометру води і стоків дорівнюватиме 43 гривні 70 копійок. Тариф з водопостачання складатиме 20 гривень 18 копійок, водовідведення - 23 гривні 52 копійки за один кубометр води. 

Але це - не остаточна цифра. Вона може змінитися у залежності від вартості електроенергії та інших складових, зауважив гендиректор підприємства. 

“Тариф у Слов’янську відрізняється від того, що сплачують мешканці інших громад. Треба враховувати, що на рівень тарифів впливає специфіка виробничо-господарської діяльності водоканалів. Незважаючи на те, що Слов’янськ першим стоїть біля водозабору, місто розташоване, так би мовити, у трьох рівнях. Тому тут працюють три водопровідні насосні станції, насосне обладнання на водозаборі у Маяках, на фільтрувальній станції. Для забезпечення водою багатоповерхівок використовуються 17 повишувальних насосних станцій. Також працюють 24 каналізаційних насосних станцій та насосне обладнання на очисних спорудах”, - пояснив Андрій Секлецов. 

За його словами, такого більше немає у жодному місті області. Наприклад, у сусідньому Краматорську працює усього три водопровідні насосні станції, а КНС не потрібні, бо очисні споруди побудовані так, що витоки потрапляють у них практично самотоком. Тому витрати на електроенергію у “Словміськводоканалі” у два рази вищі, ніж у Краматорську. Звідси — різниця у тарифах.  


613Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua