Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади [13 грудня 2021  13:55]

Я – чемпіон! 
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади
 
Дмитро ДЗЮМАК,
Кандидат у майстри спорту України з сучасного п’ятиборства

Дмитро народився 26 березня 2004 року. На даний час навчається на 3 курсі Слов’янського хіміко-механічного технікуму.

З 2017 року займається у обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву (надалі - ОСДЮСШОР) з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону.

Його тренери - Олександр БРЕЖНЄВ та Дмитро БРЕЖНЄВ.

Спортивний шлях Дмитро починав з легкої атлетики, а саме з бігу на середні та довгі дистанції. Тренувався під керівництвом вчителя фізичної культури слов’янської ЗОШ №6 Ушкалова Сергія Геннадійовича (до 9-го класу Дмитро навчався саме у цій школі). Вигравав обласні змагання з кросу на 2000 та 3000 метрів серед юнаків. До речі, дистанцію 3000 метрів 17-й річний хлопець пробігає за 10 хвилин – це його найкращий результат.

В 2017 році Дмитро починає заняття спортивним плаванням на водних доріжках слов’янського басейну КЗ «Фізкультурно-оздоровчого комплексу». І саме у басейні він знайомиться з тренером Дмитром Брежнєвим, який і запропонував йому займатися в ОСДЮСШОР з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону.

Сучасне п’ятиборство - це олімпійський вид спорту, який включає змагання з бігу, плавання, стрільби, фехтування та кінного спорту. Звичайно, що біг – це улюблена дисципліна Дмитра. Одного разу на обласних стартах за рахунок швидкого бігу він зумів ліквідувати відставання від лідера у 10 секунд і на фініші випередив найближчого суперника на цілих 20 секунд, отримавши перемогу.

На національних чемпіонатах та Кубках Дмитро Дзюмак виступав у Києві, Харкові, Львові, Житомирі, Бахмуті. У 2019 році на чемпіонаті України у категорії U-17, який проходив у столиці країни – Києві, виконав норматив кандидата у майстри спорту України з сучасного п’ятиборства. Є переможцем чемпіонату України з лазер-рану (біг та стрільба з лазерного пістолету) у місті Львів у 2019 році. До речі, зараз 5 мішеней з відстані 10 метрів Дмитро закриває за 12 секунд.

Серед кумирів сучасного п’ятиборства юнак називає Дениса Павлюка, який є чемпіоном світу-2013 серед юніорів, бронзовим призером чемпіонату Європи-2018.

На даний час Дмитро Дзюмак виступає на змаганнях по програмі чотириборства – у віковій категорії U-19. Відсутній лише кінний спорт. Але з вересня цього року слов’янський юнак вже почав відвідувати кінний клуб «Аллюр», де проходить «курс молодого бійця», включаючи їзду на конях.

Слід зазначити, що у нинішньому 2021 році спортсмен сім місяців відновлювався після травми спини та коліна. Активні тренування почались лише у вересні, і ось у першій декаді грудня у Львові він взяв участь у чемпіонаті України. У категорії U-19 юнак зі Слов’янська серед 25 учасників посів 13-е місце. Програма змагань складалася з бігу 4х800 метрів, плавання 200 м вільним стилем, стрільби з лазерного пістолету з відстані 10 м – чотири вогневі рубежі та фехтування.

Дмитро з оптимізмом дивиться у майбутнє. Мріє стати чемпіоном України з сучасного п’ятиборства серед дорослих (програма змагань включає усі п’ять дисциплін) та виконати норматив майстра спорту.

Навчаючись у Слов’янському хіміко-механічного технікуму, Дмитро Дзюмак активно бере участь у змаганнях з легкоатлетичного кросу серед студентів закладів вищої освіти Донецької області. В його активі перемога в бігу на 1000 метрів у жовтні 2021 року, та «бронза» - в 2019 році.

Зі слів Дмитра Брежнєва – тренера Дмитра, він дуже серйозно ставиться до тренувального процесу, і це дозволило йому за короткий проміжок часу виконати норматив кандидати у майстри спорту України:
 
«Дмитро дуже любить сучасне п’ятиборство. Цей вид спорту дуже складний, тому що включає у себе біг, плавання, стрільбу, фехтування та кінний спорт. Для досягнення успіхів у спорті необхідно дуже багато часу приділяти тренуванням. Дмитро серйозно ставиться до тренувального процесу, і це дозволило йому за короткий проміжок часу виконати норматив кандидати у майстри спорту України. Готується до національного чемпіонату-2022 з бажанням перемогти». 

Будемо слідкувати за подальшими результатами й досягненнями Дмитра, бажаємо йому успіхів та чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.       


625Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua