Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон!  [29 листопада 2021  11:21]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади

 
    
Софія ДАРЧУК,
Майстер спорту України з дзюдо,
володар чорного поясу з дзюдо.

Софія народилася 6 січня 1997 року. На даний час працює тренером з дзюдо у обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі (ОКДЮСШ). З 2003 року займається дзюдо.

Її тренери – Дмитро ІГНАТЕНКО, Інга БОБРОВСЬКА.

Прізвище Дарчук не одне десятиліття на слуху в спортивних колах Слов’янська, завдяки вдалим виступам та перемогам на татамі сестер Ксенії та Софії. Обидві - майстри спорту України з дзюдо.

Цікаво, що їх батько Тарас Дарчук є дворазовим призером чемпіонатів СРСР з вільної боротьби. І саме у зал вільної боротьби він спочатку привів Ксенію. Але старша дочка сім’ї Дарчук згодом обрала саме дзюдо. Відомо, що у 2010 році Ксенія Дарчук стала бронзовим призером перших юнацьких Олімпійських ігор, які проходили у Сінгапурі.

Слідом за сестрою займатися дзюдо почала і Софія Дарчук. На перше тренування вона прийшла у шість років і дуже швидко почала досягати спортивних результатів.

За свою кар’єру Софія шість разів вигравала чемпіонат України з дзюдо. Є багаторазовою переможницею та призеркою міжнародних, національних та обласних змагань. Слід зазначити, що слов’янська дзюдоїстка завоювала срібну нагороду Кубка Європи, який проходив у місті Київ. Останній успіх – бронзова медаль чемпіонату України (жовтень 2020 року, м. Запоріжжя).

В цьому році Софія більше зосереджена на тренерській діяльності. Після закінчення факультету фізичного виховання Державного донбаського педагогічного університету вона почала передавати свій досвід юним спортсменам.

Софія Дарчук є тренером з дзюдо в ОКДЮСШ. Тренування проводить у рідному Слов’янську в опорному закладі ЗСО (колишня ЗОШ №13, Софія навчалася у цій школі) та у Святогірську на базі санаторію «Святі гори».

Під її керівництвом сьогодні тренуються 70 хлопчаків та дівчат віком від 4 до 15 років. У спортивний зал заходить у кімоно білого або синього кольору. І молодому тренеру вже є чим пишатися: її підопічні Аліса Гребенюк та Віра Болюх є призерками чемпіонату Донецької області. При цьому Софія мріє, що вже найближчим часом її вихованці стануть чемпіонами України і будуть представляти рідну країну на міжнародних стартах.

До речі, Софія Дарчук зазначає, що ЮНЕСКО визнала дзюдо самим кращим початковим видом спорту для дітей та молоді віком від 4 до 21 років.

Повертаючись до виступів 24-річної Софії на татамі, треба сказати, що вона є володарем чорного поясу з дзюдо. Більшість перемог здобула у партері, виконуючи больові та задушливі прийоми. Рекорд сутички за часом – 5 секунд.

Самий пам'ятний момент - перемога у Кубку України 2019 року. У фінальному поєдинку спортсменка зі Слов’янська зламала опір сильної та титулованої суперниці – Карини Саркисян. Зараз фізичну форму підтримує у фітнес-клубі «Манго», під керівництвом досвідченого персонального тренера Андрія Приходька.

Молода дівчина веде активний спосіб життя. Дуже любить подорожувати. Під час змагань Софія Дарчук відвідала близько 10 європейських країн. Сподобалася Угорщина зі своєю столицею Будапештом. Серед українських міст відзначає Львів.

Серед видів спорту, крім дзюдо, подобається спортивна та художня гімнастика, а також плавання. У вільний час відвідує басейн. Любитель серіалів та тварин (домашні питомці – шиншили).

Зі слів Дмитра Сергійовича Ігнатенка, тренера Софії, вона цілеспрямована, вольова, технічна спортсменка: «Софія Дарчук 6-разова чемпіонка України, член національної збірної, чинний спортсмен і тренер. Цілеспрямована, вольова, технічна спортсменка. Приклад для наслідування у колективі».

Будемо слідкувати за подальшими результатами й досягненнями Софії, бажаємо їй успіхів та чекаємо нових перемог!!!!!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


746Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua