Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! [03 листопада 2021  09:22]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади

 
  
Олександр ПОСРЕДНІКОВ,

має 3-й дорослий розряд з легкої атлетики.

Олександр народився 22 березня 2007 року. На даний час навчається у 9 класі Слов’янської загальноосвітньої школи № 12.

З 2018 року займається у секції легкої атлетики обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос».

Його тренер - Анатолій ВОЛЧАНІН. 

Успішний виступ на міських змаганнях з легкої атлетики серед школярів дозволив Олександру отримати запрошення займатися спринтом – біг на короткі дистанції – від відомого у Слов’янську тренера Анатолія Волчаніна.

Не дивлячись на пандемію Covid-19, у 2020-2021 навчальному році Олександр Посредніков шість разів ставав призером обласних змагань. А у вересні 2020 року у місті Бахмут він посів перше місце в бігу на 300 метрів на чемпіонаті Донецької області з легкої атлетики пам’яті Ніни Откаленко.

У легкій атлетиці Олександр спеціалізується в бігу на короткі дистанції – 60, 100, 200 та 300 метрів. Рекорд в бігу на 60 м – 7,9 секунди.

Після шкільних занять 14-річний хлопець тричі на тиждень йде на місцевий стадіон імені Юрія Скиданова, де проходять тренування його групи. Юнак відзначає, що в нього дуже сильні партнери – Руслан Маліновський та Даніїл Стріжак, з якими він постійно змагається на біговій доріжці. І це дає йому можливість постійно прогресувати. До речі, мрія молодого спринтера зі Слов’янська – виступ на чемпіонаті України серед дорослих.

Олександр зазначає, що на змаганнях йому дуже подобається стартувати з колодок, які допомагають одразу набрати максимальну швидкість.

Зі скарбнички змагальних забігів слов’янський спринтер пригадує один з фінішних спуртів: «Це була дистанція на 300 метрів. Після 200 метрів бігу я був 3-м, але фінішне прискорення дозволило мені випередити одного з суперників і перетнути лінію фінішу на другій позиції».

Взимку 2020 року юнак знаходився на зборах у Донецькому вищому училищі олімпійського резерву імені Сергія Бубки (м. Бахмут), де спробував стрибки у висоту та стрибки з жердиною. Від цих стрибків Олександр залишився у захваті і вони залишилися в його пам’яті.

Слід зазначити, що до тренувань у секції з легкої атлетики, Олександр Посредніков займався не один рік спортивною гімнастикою. У школі улюблені предмети – географія, інформатика та фізична культура. О досягненнях спортсмена є інформація на шкільному сайті. Додатково він відвідує заняття з англійської мови.

У вільний час катається на скейтборді на місцевій площі, вчиться грати на гітарі.

 Зі слів Анатолія Волчаніна – тренера Олександра, він народжений бути спринтером:

 «Олександр швидко та стабільно йде до своєї спортивної мети. Спокійний на старті, вихор на дистанції - це про Олександра. І взагалі, він народжений бути спринтером. Дуже талановитий. Звик перемагати».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Олександра, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


587Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua