Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янськ вдруге виграв суд першої інстанції про розірвання договору із ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» [02 листопада 2021  15:32]

Господарський суд Донецької області задовільнив позов Слов'янської окружної прокуратури, яка діяла на користь громади, про дострокове розірвання договору на тимчасове користування землею між Слов'янською міськрадою та ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов'янський курорт». 

Поки що рішення не набуло чинності, оскільки сторона, що програла, має час на подання апеляції. 

Про це керівник Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях розповів на пресконференції 2 листопада. 

Нагадаємо, що договір на довгострокове користування 240,8 га землі між міськрадою та ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» було укладено 1999 року — на 25 років. З того часу змінився правовий статус користувача. За минулі роки із відведених користувачеві гектарів кілька разів вилучалися земельні ділянки, встановлювалося нецільове використання землі. Слов'янська міська рада зверталася до підприємства з вимогою привести договір у відповідність до фактичного використання ділянок. Але реакції від ДП СКРЦ «Слов'янський курорт» не було. 

Все це дало підстави для міськради звертатися до суду. Вперше це було зроблено у 2017 році. Тоді місто виграло першу інстанцію — обласний Господарсьий суд, і програло в апеляції. Касація прокуратури до Верховного суду у вересні минулого року залишилася незадовільненою. 

“Тепер місто вийшло на новий судовий виток. І ухвалене рішення Господарського суду дозволить нам включити заходи щодо розвитку території Словкурорту до Програми соцекономрозвитку на наступний рік”, - говорить очільник громади.


558Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua