Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Увага! Не пали - компостуй! [29 жовтня 2021  11:08]

Відділ екології та природних ресурсів Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації привертає увагу, до проблеми спалювання рослинних залишків та сухої трави, що є шкідливим для здоров'я людей та екологічного стану, зокрема призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення родючості ґрунтів.

Під час паління разом з димом у повітря вивільнюється велика кількість пестицидів та радіонуклідів, які були накопичені рослинами протягом року. Також спалювання трави може призвести до пожежі та загибелі диких тварин.

Закликаємо усіх садоводів та мешканців приватної забудови не палити на своїх подвір’ях опале листя та залишки рослинності, а створювати компостні ями.

Компостування - це природний аеробний процес розкладання органічних речовин різними видами бактерій та грибків, в результаті чого органічні відходи, такі як харчові та садові відходи, відходи зеленого господарства, покосу трав і бур'янів перетворюються на ґрунтоподібний матеріал, що називається компостом, який вже через рік можна використовувати в якості добрива.

У кого не має можливості самостійно займатися утилізацією залишків рослинних відходів має змогу укласти договір КП «Благоустрій» щодо його вивозу, яке розташовано за адресою м.Слов’янськ, вул.Сользаводська, 6, тел. диспетчера для зв’язку 099-752-17-29.

Висловлюємо вдячність екосвідомим жителям Слов’янської міської територіальної громади, хто вже компостує! Разом ми зробимо наше довкілля чистим та безпечним! 


635Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua