Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон!  [23 жовтня 2021  11:42]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської ради
 


Денис ХІМІОН,

майстер спорту України міжнародного класу зі спортивних танців

Денис народився 3 березня 2005 року. На даний час навчається у 11 класі педагогічного ліцею.

З 2009 року займається бально-спортивними танцями у клубі «Фо степ».


Його тренер - Тетяна ХІМІОН.

Вперше на заняття танцями Денис прийшов, коли йому було чотири роки. Звичайно, в цьому не було нічого дивного. Мати Тетяна Петрівна Хіміон очолює клуб «Фо Степ» і є головним тренером. Також поруч старший брат Михайло, який подає надії у бально-спортивних танцях та дуже багато часу проводить на паркеті. До речі, брати Михайло та Денис Хіміон є майстрами спорту України міжнародного класу зі спортивних танців.

На змаганнях спортивні танці поділяються на дві програми: європейську (Standard) та латиноамериканську (Latin).

У європейську програму входять: повільний вальс, танго, віденський вальс, повільний фокстрот та квікстеп (швидкий фокстрот).

У латиноамериканську: самба, ча-ча-ча, румба, пасодобль та джайв.

Слід зазначити, що на змаганнях кожен танець триває 1,5 хвилини, а музика незнайома для танцюристів. Для виступу хлопців обов’язковий костюм, туфлі та зачіска.

Денис до улюблених танців відносить джайв, ча-ча-ча та вальс. А до складних – квікстеп та пасадобль.

Денис зазначає, що свідомо почав тренуватись, коли йому виповнилося 8 років. Зараз юнаку вже 16. За роки тренувань у хлопця змінилася не одна партнерка. Останні три роки слов’янський спортсмен виступає у парі з Вікторією Мимою.

Цей дует досяг певних успіхів у бально-спортивних танцях. Постійно виступає на змаганнях від обласного до міжнародного рівнів. Є переможцем та призером цих турнірів. Останні грамоти та медалі ця пара привезла з польського Закопане у вересні 2021 року, де посіла перші місця світового чемпіонату по програмам Standard та Latin у віковій категорії 16-18 років (молодь 1).

При цьому Денис каже, що цій парі ще є до чого прагнути, а свій рівень спортивної майстерності необхідно підвищувати на кожному тренуванні. Зараз Денис тренується у старшій віковій групі. П’ять занять на тиждень: два - загальні, три – індивідуальні. Додаткову мотивацію до занять спортсмени отримують після спільних тренувань та майстер-класів з кращими танцюристами країни, які проходять у Харкові, Поляні, Святогірську.

За словами 16-річного слов’янського юнака танці дають йому можливість показати себе, вільно почувати і отримувати задоволення від улюбленої справи.

Майже кожен танцюрист мріє виступити на танцювальному фестивалі в англійському Блекпулі, який триває 8 днів. Це перше і найвідоміше у світі щорічне змагання з бальних танців міжнародного значення, яке проводиться з 1920 року. Ця мрія є і у Дениса Хіміона.

Цей навчальний рік дуже важливий для юнака. Наразі він закінчує навчання у педагогічному ліцеї за фізико-математичним напрямком. Улюблені предмети Дениса це алгебра та фізична культура. Хлопець дуже любить грати у такі спортивні ігри, як волейбол та баскетбол. А також бажає спробувати зробити стрибок з атракціону банджі-джампінг. На цьому атракціоні учасників прив’язують до довгого гумового канату, на якому вони здійснюють стрибок вниз.

Зі слів Тетяни Петрівни Хіміон, тренера Дениса, він приємний спортсмен, який навчився розуміти, хто він і чого вартий:

«Денис легкий та приємний спортсмен, з ним складно навіть сперечатися. Його основна якість, він вміє, як перемагати, так і програвати, не втрачаючи посмішки. Як і у кожного спортсмена, в нього були як злети, так і падіння. Але він знову знаходить сили до тренувань та вдосконалення своєї майстерності. Можливо йому складніше ніж іншим, бо він мій син і багато «добрих людей» дивиться на нього і радіє його помилкам. Але Денис навчився розуміти, хто він і чого вартий. В цьому році він став чемпіоном світу, а це найвища нагорода. Але найбільшим його досягненням, я вважаю, є те, що він справжня, добра і щира людина і цьому його навчив спорт».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Дениса, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.      


653Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua