Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон!  [05 жовтня 2021  15:08]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади
 
Богдан Пишняк,
володар зеленого поясу з дзюдо.
  

Богдан народився 22 березня 2007 року. На даний час навчається у 9 класі при комунальному закладі «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» Дніпропетровської обласної ради. З 2014 року займається дзюдо.

Його тренери – Андрій Філатов, Валерій Дейніченко.

Перші кроки у дзюдо Богдан робить в КПНЗ «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа». Протягом шести років він постійно прогресує на татамі під керівництвом Андрія Філатова та Валерія Дейніченко. Хлопець вдало виступає на змаганнях як з дзюдо (це його основна спеціалізація), так і самбо.

У 14 років Богдан має зелений пояс з дзюдо та 1-й юнацький розряд. Є 8-ми кратним чемпіоном Донецької області, переможцем і призером обласних та Всеукраїнських турнірів. Наприкінці серпня нинішнього року дебютував на чемпіонаті України серед кадетів 2006-2007 років народження, який проходив у Львові.

Минулий навчальний рік для учня 8-го класу розпочався у Слов’янській загальноосвітній школі №18. Але з жовтня 2020 року Богдан починає навчання у Донецькому обласному спеціалізованому фаховому коледжі спортивного профілю ім. С.Бубки, який розташований у місті Бахмут. Тренування з дзюдо проходять під керівництвом Даніїла Мільошкіна (слов’янський дзюдоїст, срібний призер чемпіонату Европи-2010 серед кадетів).

У червні нинішнього року Богдан Пишняк вдало виступив (1-е місце) на відкритому турнірі Дніпропетровської області «Дитяча ліга» серед юнаків 2007-2008 років народження.

А з вересня 2021 року у Богдана нова сторінка в спортивному житті. Слов’янський спортсмен переїжджає у місто Дніпро. Там 14-й річний юнак йде у 9-й клас комунального закладу «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» Дніпропетровської обласної ради. Запрошення до вступу він отримав від відомого наставника, майстра спорту міжнародного класу Іллі Чимчиурі.

Але спочатку були тести з фізичної підготовки. Богдан підтягнувся на перекладині 40 разів (дозволялися ривки і розгойдування), за 30 секунд виконав більше 10 кидків суперника, дистанцію 1000 метрів пробіг за 3 хвилини та 30 секунд. Іспит – зданий. До речі, тільки 9 із заявлених 15 спортсменів змогли здати тести та вступити до цього учбового закладу.

На жаль, навчальний рік для юнака зі Слов’янська розпочався з дуже важкої травми плечового суглобу, яку він отримав під час тренування. За прогнозами лікарів потрібен рік на повне відновлення. Зараз тільки загальна фізична підготовка. Але Богдан сповнений рішучості повернутися на татамі і продовжити шлях до нових вершин у боротьбі дзюдо та самбо.

Головне досягнення на змаганнях з самбо – перемога на чемпіонаті України-2021 серед юнаків 2007-2008 років народження, який проходив влітку цього року у Кароліно-Бугазі (Одеська область). Золота нагорода національних змагань принесла Богдану 1-й юнацький розряд з самбо.

У вільний час полюбляє грати з друзями у футбол. Вболіває за футбольний клуб «Дніпро». Серед майстрів дзюдо йому імпонує українка Дар’я Білодід, за виступами якої він слідкував під час Олімпійських ігор у Токіо (Японія).

Також у вільний час Богдан полюбляє переглядати відеоролики з боротьбою – вони надають юнаку мотивацію для вдосконалення технічних елементів на татамі. До речі, коронний прийом Богдана на татамі – це кидок через плече. «Якщо суперник падає на спину, то це дострокова перемога – іппон, якщо на бік – ваза-арі – половина перемоги» - каже Богдан.

На даний час Богдан виступає у ваговій категорій 73 кг.

Зі слів Андрія Віталійовича Філатова – тренера Богдана, він є талановитим і працьовитим підопічним, який завжди прогресує:

 «Настали такі часи, що талановитих дітей потрібно шукати. Були часи, коли юнаки і дівчата приходили до залу самі, і ти, як тренер, визначав хто з них здатний до занять. Зараз все по-іншому: діти, переважно, зацікавлені соціальними мережами та електронними гаджетами, навіть батьки не завжди сприяють тому, щоб дитина ходила до спортивного залу.

Богдана в 7 років на перше тренування привів батько. Прогресувати він почав досить швидко. Здібності добре, але головне в спорті - це працьовитість та повна самовіддача. Це ті якості, які дозволяють досягати результату. З Богданом, мені як тренеру, комфортно працювати. Є завдання від тренера – є чітке, майже завжди на 100%, виконання від спортсмена. У підсумку – Богдан чемпіон України-2021 з самбо та багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів Донецької області. Має неабиякі перспективи для зростання»

Будемо слідкувати за подальшими результатами й досягненнями Богдана, бажаємо йому успіхів та чекаємо нових перемог!!!!!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста будуть отримувати стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 з олімпійських видів спору, 18 з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них. 


641Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua