Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Як мешканцям міста отримати довідки, які видавали у комітетах мікрорайонів [04 жовтня 2021  16:02]

Згідно із законодавством України, з 1 жовтня, у зв'язку з повноцінним початком роботи Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації, припинені повноваження керівників і секретарів комітетів самоорганізації населення. Вони здали печатки і більше не можуть видавати мешканцям громади довідки. 

Але це не стане перешкодою в отриманні послуг. Навпаки, процедура буде навіть спрощена. 

Про це йшла мова сьогодні, 4 жовтня, на пресконференції керівника Слов’янської міської ВЦА Вадима Ляха. 

“На даний момент багато довідок стали просто непотрібні, оскільки спростилися правила надання різного виду послуг. Ті, які залишилися, громадяни легко отримають у ЦНАПі або УСЗН”, - сказав очільник громади.
Так, ЦНАП додатково буде видавати два види довідок для Пенсійного фонду: для доотримання пенсії померлого члена родини та довідку про те, що на утриманні померлого перебували непрацездатні члени сім'ї. Крім звичайного переліку документів, в обох випадках, як і раніше, необхідна присутність двох свідків з паспортами, які проживають на одній вулиці із заявником. 

Факт непроживання зареєстрованого члена родини, якщо це потрібно для отримання субсидії, тепер буде підтверджувати УСЗН. У цьому випадку необхідно звернутися у «Прозорий офіс» із заявою, і на будинок виїде соціальний інспектор. 

Ще один вид довідок - про наявність пічного опалення, для тих, хто має пільгу на тверде паливо - можна отримати в управлінні житлово-комунального господарства. 

Зазначимо також, що самі комітети мікрорайонів не ліквідовані. Їхня діяльність припинена, але вони продовжують функціювати як юридичні особи. Нові вибори до комітетів мікрорайонів відбудуться у першому кварталі наступного року. Але робота над формуванням нових округів та визначенням функцій комітетів розпочнеться вже цієї осені.


754Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua