Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон!  [31 серпня 2021  16:24]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської ради
 
  

Ярослав ЄФІМЦЕВ,
  

переможець Кубку світу з кікбоксінгу,
кандидат у майстри спорту України з кікбоксингу
по версіям WAKO, WKA, ISKA,
кандидат у майстри спорту з боксу.

Ярослав народився 12 грудня 1994 року. На даний час працює в структурному підрозділі «Слов’янське локомотивне депо» та закінчив 1 курс магістратури ДДПУ на факультеті фізичного виховання.

З 2011 року займається кікбоксингом у Федерації боксу і кікбоксингу м. Слов’янська.

Його тренер - Володимир РЮМІН.

В єдиноборства Ярослав потрапив випадково. Юнаку було 16 років і він із цікавості, як-то кажуть «за компанію» пішов з друзями на тренування в секцію боксу.

Спочатку думав, що це ненадовго. Але відомий не тільки у Слов’янську, але й і далеко за його межами тренер Володимир Рюмін, який до речі є майстром спорту з боксу СРСР, швидко допоміг хлопцю прогресувати у ринзі і зробив акцент на кікбоксингу.

Кікбоксинг – вид спорту, єдиноборство, правилами якого дозволені удари руками і ногами. Історично підрозділяється на американський кікбоксинг – розділи фул-контакт, лоу-кік, семі-контакт, лайт-контакт, кік-лайт; японський кікбоксинг – формат К-1 та сольні композиції – музичні форми.

Поєдинки з кікбоксингу серед дорослих тривають 3 раунди по 2 хвилини. У ринзі спортсмен-любитель повинен бути в шоломі, який захищає голову. Також необхідно одягати капу - пристосування з гнучкої пластмаси, що надягається на зуби з метою захисту від травм.

Ярославу кікбоксинг сподобався одразу. І вже у 2012 році він вперше виступив на змаганнях обласного рівня. У фіналі в розділі лайт-контакт (до 74 кг) Єфімцев переміг суперника з Краматорська. Це був його дебютний тріумф.

Ярослав 4-разовий чемпіон України, 2-разовий володар Кубку України. В 2018 році слов’янський спортсмен двічі виступив на міжнародних змаганнях у складі збірної України. В Ріміні (Італія) він став володарем Кубку світу, а у Мариборі (Словенія) – бронзовим призером чемпіонату Європи.

Але в 2019 році в любительській кар’єрі кікбоксера зі Слов’янська стався неприємний момент, який залишив його без змагань на тривалий період часу. У фінальному поєдинку чемпіонату України Ярослав зламав руку. В результаті - дві операції та тривале відновлення слов’янського спортсмена.

І тільки у 2021 році він знову повноцінно тренується і проводить бої в ринзі. У березні поточного року Ярослав посів 1-е місце у розділах кік-лайт та лайт-контакт на чемпіонаті України по версії WAKO у ваговій категорії до 94 кг.

На разі Ярослав входить до складу збірної країни з кікбоксингу і активно готується до осінніх стартів. Важливе місце має Кубок України, який відбудеться у Бахмуті (Донецька область). Переможці цих змагань отримають право представляти країну на Кубку світу у Будапешті (Угорщина), а потім – і на чемпіонаті світу.

Ярослав Єфімцев виступає у категорії до 94 кг. На тренуваннях 80 відсотків приділяється ударній техніці руками, решта 20 відсотків – робота ногами. Для нього дуже велика проблема – це якісні спаринги, адже спортсменів його рівня в Слов’янську не багато.

На тренуваннях та під час поєдинків у ринзі Ярослава завжди підтримує його наставник Володимир Рюмін. Спортсмен завжди намагається виконати усі поради свого тренера. А такі фрази, як «роби все вчасно», «найкращий захист – це атака», «бий першим» вже відклалися в пам’яті слов’янського кікбоксера на все життя.

Із кумирів світового кікбоксингу Ярослав називає Алістара Оверіма та Мірка «Кро Копа» Філиповича. При цьому він зазначає, що в житті більше дивиться боксерські двобої. Йому подобаються такі боксери, як Віталій Кличко, Евандер Холіфілд, Олександр Гвоздик. З цікавістю спостерігав за перипетіями Олімпіади у Токіо.

У вільний час любить піші прогулянки вулицями міста, а також грати на гітарі.

 Зі слів тренера Володимира Вікторовича Рюмина, Ярослав працьовитий та вмотивований спортсмен: 

«Ярослав працьовитий та вмотивований на перемоги спортсмен. Дуже порядний, а це, із мого власного життєвого досвіду, рідкість для спорту. Дисциплінований та виконавчий. З ним легко працювати на тренуваннях, та приємно спостерігати за ним в ринзі на змаганнях. Вірю, що вже найближчим часом Ярослав досягне мети та стане майстром спорту з кікбоксингу».  

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Ярослава, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них - 25 з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


604Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua