Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Нові правила при перетині державного кордону та лінії розмежування [04 серпня 2021  09:43]

Звертаємо увагу, що від завтра, з 5 серпня, змінюються правила перетину державного кордону України та пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування (схід України та Крим). Вони регламентуються постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 та спричинені ситуацією із коронавірусом SARS-CoV-2. 

Відтепер особи, які перетинають державний кордон (лінію розмежування) на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Це стосується громадян України й іноземців. 

Під самоізоляцію не підпадають: 

  • діти до 18 років;
  • представники офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні;
  • учасники зовнішнього незалежного оцінювання;
  • абітурієнти українських вишів та батьки (опікуни), що їх супроводжують;
  • громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором;
  • особи, що мають сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19;
  • громадяни України, які мають виданий в установленому МОЗ порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. 

З повним переліком категорій осіб, які не підпадають під самоізоляцію, радимо ознайомитися завчасно. 

Самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з перетинанням державного кордону не застосовується або припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину державного кордону/лінії розмежування. Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів. 

Посадові особи Державної прикордонної служби перевіряють встановлення та активацію особами мобільного додатка під час перетину ними державного кордону або контрольних пунктів в’їзду-виїзду. 

Строк самоізоляції становить 10 днів для осіб, які здійснили перетин державного кордону або контрольних пунктів в’їзду-виїзду, та розпочинається через 72 години з моменту перетину. 

Ця норма не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів. Для них строк самоізоляції становить 14 днів, яка розпочинається з моменту перетину державного кордону та не може бути припинена раніше.


750Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua