Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути [16 липня 2021  14:31]

Саме з цією метою Міністерство цифрової трансформації України запустило національний проєкт з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта, головною складовою якого є Цифрограм.

Цифрограм (https://osvita.diia.gov.ua/digigram) - це національний тест на цифрову грамотність, що допомагає перевірити власну цифрову компетентність. Причому це можна зробити за фаховим спрямуванням (державні службовці, вчителі, медичні працівники) або просто як громадянин.

Цифрограм для громадян. 

Він надає можливість кожному громадянину дізнатись особисто свій рівень цифрових навичок, отримати відповідний сертифікат та, за потреби, додати його до свого резюме під час пошуку роботи. У тестуванні визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за 6 сферами:

  • Основи комп'ютерної грамотності
  • Інформаційну та медіаграмотність
  • Створення цифрового контенту
  • Комунікацію і взаємодія в цифровому суспільстві
  • Безпеку в цифровому середовищі
  • Вирішення технічних проблем

Цифрограм для вчителів. 

Це тестування розроблене експертами Академії цифрового розвитку та експертами Міністерства освіти і науки України на основі рамки професійних компетенцій для вчителів. Цифрограм для вчителів, на відміну від цифрограму для громадян, матиме максимальний бал в 63 бали та містить 21 професійну цифрову компетенцію і охоплює 5 сфер.

Цифрограм для держслужбовців. 

Цей фаховий тест, розроблений на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1. та включає 90 запитань, що охоплюють 30 компетентностей. Створення контенту та робота з даними, інформаційна та медіаграмотність, комунікація та взаємодія - це найнеобхідніші складові в роботі будь-якого посадовця.

Цифрограм для медичних працівників. 

Цей профільний тест допоможе визначити, на якому рівні знаходяться особисті цифрові навички зараз, аби витрачати менше часу на заповнення документів та легко спілкуватися з колегами й пацієнтами дистанційно.

А покращити знання та розвинути їх до бажаного рівня завжди допоможуть освітні серіали на платформі Дія.Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/courses).

Долучайтеся до процесу цифрової трансформації країни. Бо цифрові навички сьогодні - це як вміти писати, читати та рахувати.


1174Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua