Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [14 липня 2021  09:30]

Злата ДЯЧУК,
кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу
серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату

Злата Дячук народилася 25 жовтня 2001 року. 

З 2011 року займається пауерліфтингом у Донецькому регіонального центрі «Інваспорт». 

Її тренери: Ігор Котляров та Олексій Позднухов – обидва Заслужені тренери України з пауерліфтингу. 

Для сильної духом людини неможливого нема. Це стосується і 19-річної дівчини зі Слов’янська Злати Дячук, яка після випадкової зустрічі з майбутнім наставником Ігорем Котляровим вирішила пов’язати своє життя зі спортом. 

У Злати вроджена травма – спинно-мозкова грижа. Десять років тому вона вперше стала займатися фізичними вправами на базі слов’янської спеціальної школи №23 Донецької обласної ради. Це вправи з гімнастичною палицею. Далі було освоєння правильної техніки для вправ з обтяженням – зі штангою та гантелями, а також на тренажерах. 

Дуже довгий час була праця в спортивному залі з легкими вагами. Це зараз Злата вже сміливо і гордо говорить, що вона може відірвати і підняти від грудей штангу вагою 75-80 кілограмів. Результат дійсно вражає. 

До речі, жим лежачи – основна і єдина вправа на змаганнях для спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. При цьому повинна бути ідеальна техніка виконання вправи. Мінімальний перекіс штанги - і судді вже не зараховують спробу. 

Юніорка за віком, але яка вже виступає на змаганнях серед дорослих, досягла певних результатів. Вона неодноразово становилася призером чемпіонату та Кубку України, є багаторазовою переможницею чемпіонатів та Кубку Донецької області. Виконала норматив кандидата в майстри спорту України. Найближча мета – виконання нормативу майстра спорту України. 

А мрія життя – виступ на міжнародних змаганнях, зокрема на Паралімпійських іграх. 

Злата тренується тричі на тиждень. Півтори години тренувань пролітають непомітно. Вона може виконувати вправи і лежачи, і сидячи. Кожного разу приходить до зали з бажанням. Дотримується здорового способу життя. У грудні минулого року стала переможицею чемпіонату Донецької області. А зараз дуже завзято готується до національного чемпіонату, який відбудеться наприкінці липня у Дніпрі. 

Розповідаючи про успіхи на помості, Злата згадує 2020-й рік, коли вона посіла перше місце на місцевих змаганнях по багатоповторному та екстремальному жиму штанги лежачи серед дорослих. Вага штанги 30 кілограмів. Змагаються жінки. ЇЇ результат – 71 повторення! Дуже впевнена перемога, хоча в суперницях сильна атлетка Марина Шикіна з Краматорська, і дуже приємний подарунок – букет троянд. 

Реабілітація слов’янської спортсменки триває не один рік. Є покращення у стані фізичного здоров’я та оптимістичні прогнози. 

У родині Дячук три доньки. Злата - старша за віком. І вона є прикладом для молодших сестер, Ксенії та Марії, які теж займаються спортом. 

Зі слів Ігоря Миколайовича Котлярова, тренера Злати, вона є працьовитою спортсменкою: 

«Злата працьовита та цілеспрямована спортсменка. ЇЇ мрія – стати майстром спорту України з пауерліфтингу. Над цим завданням ми багато працюємо і чекаємо на результати на найближчих змаганнях». 

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Злати, бажаємо їй успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


811Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua