Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [06 липня 2021  08:24]

Я – чемпіон! 
Стипендіат Слов’янської міської ради 


 
Денис Кутелія

майстер спорту України
з комбат дзю-дзюцу, ММА, бойового самбо та рукопашного бою.
          

Денис народився 16 липня 2001 року. На даний час закінчив I-й курс заочного відділення навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації УДФСУ (університет державної фіскальної служби України, місто Ірпень, Київська область).

Протягом 9 років Денис займається єдиноборствами. Спочатку - самбо (2012-й рік), потім - бойове самбо на спортивній базі СХМТ під керівництвом Сергія Богуша (2013-й рік), а з 2014 року у ПБК «Тріада» - бойове самбо, комбат дзю-дзюцу, ММА та рукопашний бій.

Його тренери: Андрій БЕЗУГЛИЙ та Валерій ДЕЙНІЧЕНКО.

Єдиноборства – це стихія Дениса. Кожного дня – дворазові тренування. Перше заняття – ударна техніка, друге – боротьба. Дуже сильні та якісні спаринги з партнерами по клубу – Сергієм Боговичем, Владом Шульгою, Сергієм Богдановим, Олексієм Пучковим, а також з наставником – Андрієм Анатолійовичем Безуглим. Плюс систематичні змагання.

19-річний слов’янський спортсмен є універсалом в бойових мистецтвах. Наразі Денис вже освоїв багато видів єдиноборств – бойове самбо, комбат дзю-дзюцу (бойове джиу-джитсу), ММА, рукопашний бій, грепплінг, панкратіон, і на сьогодні він вже є майстром спорту України з перших чотирьох дисциплін із цього списку (бойове самбо, комбат дзю-дзюцу, ММА, рукопашний бій)

Ці звання він отримав після перемог на чемпіонаті Європи з комбат дзю-дзюцу (2017-й рік, Ужгород) та чемпіонатах України з ММА (2020-й рік, Дніпро), з бойового самбо (2020-й рік, Київ) та з рукопашного бою (2021-й рік, Київ).

19-річний юніор з усіх видів єдиноборств найбільше полюбляє бойове самбо. Як кажуть, тут він відчуває себе як риба у воді. Спілкуючись з Денисом, він розказує як можна легко отримати перемогу на килимі. Для цього, за його словами, треба стрибнути супернику у ноги та покласти його на килим, де вже йому не складатиме особливих труднощів змусити опонента здатися (суперник повинен постукати рукою по килиму).

В арсеналі хлопця є два улюблені прийоми. Це больові на коліно та гомілковостопний суглоб, так званий «риб’ячий хвіст». Денис каже, що це дуже боляче, і треба бути обачним, адже легко можна таким прийомом завдати серйозні пошкодження супернику. І тут же пригадує свою одну з найшвидших перемог на килимі, де він за 30 секунд провів больовий прийом на руку.

Є в аматорській кар’єрі Дениса Кутелії серйозна травма меніску – це розрив хрестоподібної зв’язки, яку він отримав у 2018 році. Довелося робити операцію у Лимані (Донецька область), а потім майже рік відновлюватися.

Тоді Денис поїхав до міста Майнц (Німмечина) до своєї бабусі, де і проходила реабілітація спортсмена. До речі, український юнак під час реабілітації тренувався у місцевому спортивному клубі, де мав змогу у лютому-травні 2019-го року виступити на кількох європейських стартах з грепплінгу.

Вдалося навіть відвідати Францію, де на Гран-прі Парижу зібрались найкращі бійці світу. Найвищий рівень! Бійця зі Слов’янська дуже вразила підтримка французьких спортсменів, яка за його словами була неймовірна. До того моменту такої він ще не бачив.

Зараз Денис виступає у ваговій категорії 80 кг. На килимі намагається поєднувати силу та інтелект. Адже доводиться багато думати, як перемогти суперника.

На разі Денис Кутелія є ще і солдатом Національної гвардії України. Службу проходить у Слов’янській частині №3035. Вільного часу природно хлопцеві не вистачає. Адже у вільний час від служби, юнак, крім тренувань допомагає по господарству батькам, які проживають у селі Хрестище. Якщо є можливість, то Денис з друзями любить грати у страйкбол (їздять у місто Бахмут) та пейнтбол – у парку Шовковичний, а також рибалити на місцевих водоймах.

Зі слів Андрія Анатолійовича Безуглого - тренера Дениса, він дуже працьовитий:

«Працьовитий. Повна самовіддача на тренуваннях. Є членом збірної України з бойового самбо, комбат дзю-дзюцу, ММА. В перспективі бачу його у професіоналах».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Дениса, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 з олімпійських видів спору, 18 з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


932Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua