Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Міністерство цифрової трансформації України презентує Цифрограм 2.0 для громадян — нову версію національного тесту на цифрову грамотність [14 червня 2021  10:42]

«Цифрограм» — це національний тест на цифрову грамотність. 

Тест допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Перевірка базових знань та навичок із цифрової грамотності у 6 сферах: 

1) Основи комп’ютерної грамотності.
2) Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
3) Створення цифрового контенту.
4) Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві.
5) Безпека у цифровому середовищі.
6) Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві. 

Цифрограм пропонує дати відповідь на 90 запитань.  Приблизна тривалість проходження тесту 30-40 хвилин. Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.  Після складання тесту кожен отримає електронний сертифікат, який засвідчує загальний рівень цифрової грамотності, загальну кількість набраних балів, а також кількість балів по кожній сфері компетентностей. 

У 2021 році мінцифра врахувала відгуки користувачів і пропозиції щодо покращення бета-версії «Цифрограм». Зокрема, у всіх запитаннях тепер тільки одна правильна відповідь і найвища оцінка за Цифрограм 2.0 — 90 балів за кількістю запитань. 

Також Мінцифра розширила і підсилила команду експертів для розробки Цифрограм 2.0. Зокрема, до команди експертів долучилась Академія цифрового розвитку. 

У тесті оцінюються 30 цифрових компетентностей. Тест допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. 

Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проєкту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) 

USAID Ukraine - USAID Україна Платформа Дія.Цифрова освіта розроблена за підтримки швейцарсько-української Програма EGAP , що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фонд Східна Європа та Фондом Innovabridge. 

Скласти Цифрограм 2.0  https://osvita.diia.gov.ua/digigram


907Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua