Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [11 червня 2021  11:10]

Аліна ЮРЧЕНКО,
Срібний призер чемпіонату України U-15 з легкоатлетичного двоборства. 

Аліна народилася 8 листопада 2005 року. На даний час закінчила 9 клас Слов’янської загальноосвітньої школи № 1. 

З 2016 року займається у секції легкої атлетики обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос».
 
Її тренери: Анатолій ВОЛЧАНІН (м. Слов’янськ) та Юрій СЕДНЬОВ (м. Бахмут). 

Легка атлетика – олімпійський вид спорту, який об’єднує спортивні дисципліни, що включають змагання з бігу, стрибків, метань та спортивної ходьби. 

Легкою атлетикою Аліна Юрченко розпочала займатись у слов’янській КПНЗ «Міська КДЮСШ», у 2018 році продовжила навчання в обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос», а в 2019 році, як перспективна спортсменка, була зарахована до Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки (м. Бахмут). 

Наразі Аліна у свої 15 років показує високі результати не тільки в бігу на спринтових дистанціях (60, 100, 200, 400 метрів), а ще й досить гарно долає планку в стрибках із жердиною. 

Поєднання двох видів спорту (біг та стрибки з жердиною) принесли дівчині зі Слов’янська срібну медаль чемпіонату України серед ДЮСШ та СДЮШОР (2005-2006 р.н.) з легкоатлетичного двоборства у приміщенні, який відбувся в березні 2020 року в місті Київ. Аліна пробігла 60 метрів за 8,96 секунди, а планку у кращій спробі здолала на висоті 2,60 метри. 

На той час Аліна Юрченко вже другий рік навчалася та тренувалася у Донецькому вищому училищі олімпійського резерву імені Сергія Бубки (м. Бахмут), де здобувала спортивної майстерності під керівництвом Юрія Седньова.
 
Особистий рекорд слов’янської спортсменки у стрибках із жердиною – 2,70 метра. Аліна зізнається, що цей вид дуже цікавий, але в той же час складний як і в технічному, так і в фізичному плані. Тому, для досягнення нових спортивних результатів, потрібно докласти ще багато зусиль та часу. 

Навесні 2020 року, з початком пандемії коронавіруса, Юрченко Аліні довелося повернутися з Бахмута до Слов’янська. Наразі вона залишила жердину і усі сили віддає бігу на короткі дистанції. Тренування не легкі: 5-6 разів на тиждень на доріжках місцевого стадіону. На тренуваннях юна спортсменка полюбляє змагатися у спринті з хлопцями старшого віку, і зовсім не поступається їм у часі на фінішні, а подекуди й лишає їх, як-то кажуть «за спиною». 

На чемпіонаті Донецької області з легкої атлетики серед юнаків і дівчат 2004 р.н. і молодше на честь олімпійської чемпіонки-1980 Ніни Зюськової, який відбувся 4-5 червня у місті Бахмут на стадіоні «Металлург», Аліна стала чемпіонкою в бігу на 100 метрівці. 

Крім королеви спорту, як називають легку атлетику у всьому світі, Аліна полюбляє спортивну гімнастику і - кікбоксинг. Тож за себе тендітна дівчина зможе постояти! 

Крім того, Аліна любить подорожувати. Відвідала багато міст та країн світу – Відень (Австрія), Венецію (Італія), Лондон та Тівертон (Англія), Краков (Польща). Приділяє достатню увагу і навчанню в школі, додатково відвідує заняття з англійської мови. 

Зі слів Анатолія Волчаніна – тренера Аліни, вона намагається постійно перемагати: 

«Потужний старт, боротьба з першого метра і до подолання фінішу. Так вона поводить себе на доріжці. Прихильниця здорового способу життя. Бере від життя найкраще. Постійно прагне вдосконалюватися та поширювати коло спілкування».

Слід окремо відзначити, що тандем тренерів Анатолія Волчаніна зі Слов’янська та Юрія Седньова з Бахмута підготували ще одного слов’янського спортсмена - кандидата в майстри спорту України з легкої атлетики Ярослава Бублика, який є 2-разовим чемпіоном України в естафетному бігу та срібним призером у стрибках з жердиною серед юнаків з результатом – 4,70 метрів.

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Аліни, бажаємо їй успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 з олімпійських видів спору, 18 з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


905Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua