Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! [07 червня 2021  11:40]

Я – чемпіон! 
Стипендіат Слов’янської міської ради 

 
Дмитро Казначеєв,
Кандидат у майстри спорту України з плавання.
  

Дмитро народився 19 вересня 2003 року. На даний час закінчив І-й курс факультету фізичного виховання Донбаського державного педагогічного університету (спеціалізація - терапія, ерготерапія).

З 2009 року займається плаванням у обласній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Його тренери: Андрій КАЗНАЧЕЄВ та Світлана КАЗНАЧЕЄВА.

Дмитро Казначеєв вже протягом 12 років вдосконалює техніку плавання на водних доріжках слов’янського басейну КЗ «Фізкультурно-оздоровчого комплексу» під керівництвом своїх батьків Андрія Вікторовича та Світлани Михайлівни Казначеєвих – Заслужених тренерів України.

За словами 17-річного Дмитра, факт, коли батьки одночасно є наставниками у спорті, ні в якому разі не заважає, а навпаки, допомагає йому стати краще та сильніше в якості спортсмена-пловця.

Дмитро вже виконав нормативи кандидата у майстри спорту України з плавання на дистанціях 50 та 100 метрів на спині (рекорди - 28,80 сек. та 1.02,70 хв., а також на 100-метрівці вільним стилем (рекорд – 56,30 сек.).

Саме плавання вільним стилем та плавання на спині – спринтові дистанції - найкраще виходять у юнака. Але звичайно, Дмитро конкурентно пливе і брасом і батерфляєм («дельфіном»).

На чемпіонатах Донецької області з плавання Дмитро Казначеєв постійно піднімається на п’єдестал пошани, займаючи призові місця на дистанціях 50, 100 та 200 метрів різними видами плавання. Найближча мета та завдання юного спортсмена – це звання майстра спорту України та перемоги на змаганнях національного рівня.

Для досягнення поставлених цілей та завдань він дуже завзято і наполегливо тренується у групі спортивного плавання. До речі, заняття для найсильніших пловців міста повністю безкоштовні – за рахунок міського бюджету. За результатами змагань, які проходять раз в квартал, 25 юних спортсменів, які показують найкращий результат, отримують 100% пільгу на заняття в басейні.

Бути кращим – отже необхідно віддавати максимум зусиль на тренуваннях. І Дмитро на тиждень має 11 тренувань! (по буднях двічі на день, причому перше тренування рано вранці, а в суботу – одне тренування). Для досягнення високих спортивних результатів доводиться багато працювати не лише в басейні, але і в тренажерному залі. За одне тренування у середньому Дмитро пропливає 4-5 км. При цьому юнак вважає, що у плаванні повинні поєднуватись як техніка, так і загальна фізична підготовка.

Для розвитку витривалості Дмитро полюбляє плавати на відкритих водоймах, а саме - на річці Сіверський Донець проти течії. Дані вправи тонізують м’язи та тренують дихання спортсмена, що дається взнаки вже на офіційних стартах.

Також витривалість юнак розвиває на велобайку: з друзями їздить зі Слов’янська до Ямполя (смт. Лиманського району Донецької області). Дмитро любить подорожувати, а велоспорт, крім плавання, - улюблений вид спорту 17-річного юнака.

Зі слів Світлани Казначеєвої, матері та тренера Дмитра, він подобається їй і як спортсмен, і як людина:

«Дмитра я бачу цілеспрямованим та наполегливим спортсменом. Але головне, що він вже зараз є прикладом для наслідування не тільки спортивними досягненнями, а й людськими якостями. І мені від цього дуже приємно».
 
Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Дмитра, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 з олімпійських видів спору, 18 з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


816Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua