Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Щодо діагностики та лікування вірусних гепатитів [04 червня 2021  09:36]

ГО «Наша Допомога» за підтримки БО «100 відсотків життя» та при фінансуванні Глобального фонду по боротьбі з малярією, туберкульозом та СНіДом реалізує проект «Адвокація розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С», до цільових громад якого входять міста Маріуполь, Краматорськ та Слов’янськ. В рамках реалізації проекту ГО «Наша Допомога» проводить інформаційно-просвітницьку кампанію, яка спрямована на актуалізацію проблематики щодо захворюваності на вірусні гепатити, зокрема гепатиту С, та поширення серед населення інформації про наявність державної підтримки у лікуванні вірусного гепатиту С.

Вірусні гепатити (далі – ВГ) є однією із найбільших загроз громадському здоров’ю, оскільки, незважаючи на значне поширення, більшість людей не знає про те, що вони інфіковані, доступ до лікування не є достатнім, а ускладнення, які викликані ними, призводять до тяжких наслідків.

За оцінками національних експертів до 5% населення України інфіковано вірусним гепатитом С (з них хронічним 3,6%) та 1,5% - вірусним гепатитом В, в той же час більшість хворих не знають про свій статус та, відповідно, не отримують лікування. Сучасні схеми лікування дозволяють вилікувати хронічний гепатит С у 95 % випадків, що знижує ризик смерті від цирозу чи раку печінки, але доступ до діагностики та лікування залишається низьким.

З метою вирішення проблем, пов’язаних з розширенням доступу до діагностики та лікування ВГ урядом України у 2019 році затверджено Державну стратегію у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року. Державна стратегія передбачає охоплення лікуванням до 2025 року 50% осіб із вірусним гепатитом C, а до 2030 року — 90%.

Більше інформації про ситуацію в Україні з вірусними гепатитами дивіться у відеороліку за участю керівника проекту ГО «Наша допомога» Любові Хріпкової, медичного директора ЦПСМД Ігоря Вінніченко та асистента кафедри епідеміології та інфекційних хвороб Донецького національного медичного університету Олени Глухової. 

Рання діагностика інфікування вірусом гепатиту С дозволяє попередити розвиток укладень та подальшу передачу вірусу. ВОЗ рекомендує проводити тестування осіб, що перебувають в групах підвищеного ризику інфікування.

Пропонуємо Вам відповісти на декілька питань за посиланням та перевірити чи потрапляєте Ви до групи ризику інфікування Гепатитом С.


901Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua