Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янськ пам’ятає своїх героїв [05 травня 2021  15:02]

Напередодні Дня пам’яті та примирення ще більш болючими стають скорботні дати нової неоголошеної війни. Одна з них — 5 травня. У цей день 2014 року біля траси Харків-Довжанське, поблизу Семенівки відбувся бій між проросійськими бойовиками та українськими військовими. У цьому бою за волю та незалежність своєї Вітчизни загинули співробітники Центру спеціальних операцій “Альфа” СБУ, полковник Олександр Аніщенко, майор Руслан Лужевський та гранатометник взводу вогневої підтримки 4-ї роти спеціального призначення військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, прапорщик Віктор Долінський. 

Цього року, як і завжди, за вже усталеною традицією, відбулося покладання квітів до місця загибелі героїв. На церемонії були присутні заступник міського голови Слов’янська Юрій Підлісний, представники СБУ, ЗСУ, НГУ, Національної поліції, батьки Романа Напрягло, що віддав своє життя за волю України, співробітники органів місцевого самоврядування, депутати Слов’янської міської ради, громадські активісти, журналісти. 

Пам’ять загиблих бійців вшанували хвилиною мовчання. Наприкінці церемонії присутні акапельно виконали гімн України. 

Квіти також поклали й до обеліску, що виріс на місці загибелі співробітника Центру спеціальних операцій “Альфа” Управління Служби безпеки України в Полтавській області, капітана Геннадія Біліченко. Він став першим українським воїном, що 13 квітня 2014 року поклав своє життя за звільнення Слов’янська. 

Додамо, що усього за визволення лише одного міста Україна розплатилася життями 63 своїх бійців. 

“Вони живуть, поки ми їх пам’ятаємо. Саме тому так важливі нові традиції, на яких ми виховуємо наших дітей”, - зазначив заступник міського голови Юрій Підлісний.


982Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua