Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Асоціація ЕСКО планує опікуватися енергоефективністю Слов’янська [22 березня 2021  15:53]

Утричі більше об’єктів бюджетної сфери буде обстежено Асоціацією енергосервісних компаній України ЕСКО у Слов’янську. Таке рішення було прийняте після підписання Меморандуму про співробітництво між асоціацією та міською радою. 

Як розповів голова правління ЕСКО Олексій Корчміт, асоціація пропонує енергосупровід будівель комунальних закладів. Перш за все — освіти та охорони здоров’я. Заходи, запроваджені компаніями ЕСКО, приведуть до значної економії ресурсів — від 25% та вище. 

“Це можуть бути нові вікна, переобладнання горища, встановлення теплопунктів — кожного разу вирішують наші спеціалісти разом з адміністрацією міста. Головне, що ми продаємо не обладнання, а економію”, - говорить голова правління. 

Спочатку планувалося, що співробітники організації проведуть моніторинг найбільш енерговитратних будівель садочків та шкіл. Але, після обговорення, вирішили, що місто буде співпрацювати також у питаннях вуличного освітлення, ОСББ.
 
Олексія Корчміта зацікавила пропозиція міського голови Слов’янська Вадима Ляха стосовно вкладення коштів асоціації в установку приладів обліку тепла на багатоповерхівках. 

“Цей візит - яскравий приклад того, коли керівництво міста бореться за масштаб залучення позабюджетного інвестування”, - прокоментував зустріч у Слов’янську голова правління ЕСКО. 

Додамо, що до Асоціації ЕСКО входять 14 енергосервісних компаній з 35-ти, що працюють на ринку України. 

Перші кроки до співробітництва між ЕСКО та Слов’янськом були запроваджені у минулому році. Але зміни, внесені до законодавства країни, не дозволили розпочати партнерство ще тоді.


616Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua