Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську вшанували учасників бойових дій на території інших держав [15 лютого 2021  15:28]

Двадцять два молоді життя — таку ціну заплатив Слов’янськ у неоголошеній афганській війні. Імена наших земляків, що до кінця виповнили свій інтернаціональний борг, викарбувані на пам’ятнику, розташованому біля Соборної площі. Саме тут щороку 15 лютого проходить мітинг на честь учасників бойових дій на території інших держав. 

На нього збираються воїни-“афганці”, родичі загиблих героїв, представники місцевої влади, військових та силових структур, ЗМІ. 

15 лютого 1989 року, 32 роки тому, було закінчено неоголошену війну в Республіці Афганістан, яка тривала майже 10 років. 

У цей день закрилася остання сторінка драматичного літопису, коли з Кандагару і Гардезу, Джалалабаду і Кабулу - основних баз радянського контингенту в Афганістані - перестали надходити похоронки. 

Про це йшла мова на сьогоднішньому мітингу-реквіємі. Через карантинні обмеження він відбувся у досить вузькому колі присутніх, без залучення молоді та дітей. 

Усі виступаючі проводили паралелі із сьогоденням та говорили про те, що минула війна не скоро стане історією. Адже історія — це коли вже не болить. 

Мітинг закінчився хвилиною мовчання та покладанням квітів до обеліску. 

Після цього міський голова відвідав родини загиблих воїнів-“афганців” та героїв, що не змогли бути присутніми на заході через стан здоров’я. 

Очільник міста вручив продуктові набори, поспілкувався з людьми та взяв на контроль вирішення нагальних проблем, з якими стикнулися родини загиблих “афганців”.


510Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua