Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
На міські маршрути вийшли нові тролейбуси  [11 лютого 2021  13:58]

Два нові тролейбуси “Дніпро Т2” вийшли 11 лютого на лінію у Слов’янську. Нагадаємо, що місто отримало їх за програмою відновлення тролейбусного маршруту №5. 

Наразі у Слов’янському тролейбусному управлінні (СТрУ) знаходяться чотири одиниці електротранспорту з п’яти. Остання машина проходить процес збірки на заводі м. Дніпро. 

За словами міського голови Вадима Ляха, нові тролейбуси курсуватимуть за маршрутом №5Б (Залізничний вокзал - Мкр-н Хімік) та №7 (Мкр-н Лісовий - Залізничний вокзал). До мкр-ну Хімік відправиться безконтактний тролейбус. 

Як розповів начальник СТрУ Сергій Іванченко, поява ще однієї одиниці електротранспорту з автономним ходом позитивно позначиться як на графікові руху, так і на економії електроенергії. Адже у зимовий період підзарядка електротранспорту триває довше, ніж у теплу пору року. Таким чином, поки один безконтактний тролейбус буде здійснювати рейс до Хіміка, другий курсуватиме по маршруту №7. Це дасть йому змогу підзарядитися від мережі. Потім тролейбуси зможуть змінити один одного. 

Нагадаємо, що наразі тривають роботи з відновлення тролейбусного маршруту №5 - тягнуться лінії електропередач, обладнується підстанція, облаштовуються зупинки і освітлюються вулиці. 

“Коли роботу буде завершено, у цьому напрямку поїдуть звичайні тролейбуси. А безконтактні зможемо використовувати на інших маршрутах. Вони поки що розробляються”, - зауважив очільник міста. 

Додамо, що роботи фінансуються Європейським інвестиційним банком за “Надзвичайною кредитною програмою відновлення України”. Їхня вартість, рахуючи самі тролейбуси, складає 68,17 млн грн.


746Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua