Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Жителі Слов’янська тепер можуть контролювати питання благоустрою міста онлайн [26 січня 2021  14:06]



26 січня 2021 року Слов’янська міська рада за підтримки Міністерства цифрової трансформації та USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» анонсувала запуск нового електронного інструменту візуалізації відкритих даних – інтерактивну карту «Комфортний Слов’янськ».

Цей інструмент дозволяє моніторити порушення благоустрою та статус щодо їх усунення, перевіряти наявність дозволу на розміщення рекламного носія, або – чи відповідає тимчасова споруда виданій технічній документації.

Скориставшись картою, можна дізнатися про розміщення тимчасових споруд: переглянути їхні технічні характеристики та статус, дозвільні документи, схеми розміщення та архітектурні типи споруд. Також – у зручний спосіб дістати доступ до інформації про рекламні конструкції та їхніх власників, пересвідчитись, чи законно встановлена конструкція в певному місці, чи не порушені терміни її розміщення, тип, розмір та інші технічні характеристики, переглянути фото самого носія тощо.

Окрім того, у розділі «Порушення благоустрою» можна знаходити зафіксовані Інспекцією з благоустрою міста Слов’янськ порушення, фільтрувати їх за часом (обирати певний період) і статусом (чи усунуто). Щодо кожного порушення зафіксована додаткова інформація: назва порушника, тип порушення, дата фіксації, адреса.

«Комфортний Слов’янськ» створено на основі відкритих даних. Відкриті дані – це інформація, яку має публікувати держава у відкритому для всіх громадян доступі та у машиночитаному форматі. Бюджет громади, рух громадського транспорту, виплати лікарям, дороги, що внесені до переліку ремонтів, різноманітні дозволи – ці та інші дані є у володінні держави і є корисними для громадян. Адже це допомагає у вирішенні суспільно важливих питань, зокрема й у боротьбі з корупцією, завдяки відкритості та прозорості інформації для всіх.

Візуалізація використовує набори відкритих даних, оприлюднені Слов’янською міською радою:  

Публічний доступ до цих даних у зручному форматі може допомогти мешканцям міста краще контролювати діяльність місцевої влади, роботу комунальних підприємств, які мають забезпечувати чистоту та порядок у місті; та брати участь у покращенні благоустрою.

Ця карта також може допомогти й у запобіганні низки корупційних ризиків. Аналізуючи відкриті дані, можна виявляти потенційні конфлікти інтересів, що провокують вибіркове ставлення органів місцевого самоврядування або ухвалення неправомірних рішень.

Нарешті, аналізуючи візуалізацію даних, мешканці міста можуть звертатися до Слов’янської міської ради щодо вирішення найболючіших проблем благоустрою та за допомогою відкритих даних здійснювати контроль за їх вирішенням.


626Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua