Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську відбулися тематичні заходи до Дня ліквідатора [14 грудня 2020  14:59]

Слов’янськ вшанував 34-ту річницю завершення ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 14 грудня відбулися два тематичні заходи - зустріч ліквідаторів із керівництвом міста й мітинг біля меморіалу. 

Міський голова Вадим Лях, його заступник Віктор Воропаєв поспілкувалися з ліквідаторами аварії на ЧАЕС та членами їхніх родин. У заході також взяли участь представники управління соцзахисту населення, начальник відділу охорони здоров’я. 

Зустріч проходила у форматі діалогу, під час якого «чорнобильці» озвучили проблеми, з якими їм доводиться стикатися. Відповідаючи на питання, фахівці профільних служб і відділів роз'яснили норми чинного законодавства і нюанси його реалізації у період карантину. 

Міський голова подякував ліквідаторам за подвиг, здійснений ними в далекому 1986 році. Він побажав “чорнобильцям” та їхнім родинам добробуту, злагоди, щастя і мирного неба. 

“Низький уклін вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Ми пишаємося їхньою мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням”, - сказав він.
Вадим Лях також вручив ліквідаторам Подяки від Слов’янської міської ради. 

Дещо інша риторика була на урочистому мітингу, що проходив біля меморіалу ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Тут представники ВГОІ «Союз Чорнобиль Україна» говорили про скорочення пільг та боротьбу за свої права. 

Через карантинні обмеження захід був недовгим. Завершився він хвилиною мовчання в пам'ять про ліквідаторів, що пішли з життя, та покладанням квітів до меморіалу Чорнобильської слави.


620Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua