Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську вшанували пам’ять загиблих захисників України [04 грудня 2020  11:32]

Напередодні Дня Збройних Сил України, що відмічається 6 грудня, у Слов’янську відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків, встановлених на честь бійців АТО/ООС, які загинули, захищаючи рідну землю. У заході взяли участь міський голова Вадим Лях, його заступник Юрій Підлісний, співробітники органів міського самоврядування, представники Збройних сил та Національної гвардії України, ЗМІ. 

Першою локацією, яку відвідала делегація, став пам’ятний знак на вул. Центральній. Його було встановлено рік тому з ініціативи матерів слов’янських воїнів, що загинули, захищаючи Україну. На цьому місці у майбутньому з’явиться повноцінний пам’ятник героям, які віддали життя за Батьківщину. 

У подальшій програмі значився меморіал “Блокпост №1”, розташований у селищі Мирному. 26 червня 2014 року на цьому місці відбувся запеклий бій між українськими бійцями та проросійськими незаконними збройними формуваннями. Бойовики вперше тоді застосували танки. 

У тому нерівному бою загинули четверо українських бійців — Максим Добрянський, Ігор Ващук, Андрій Коган, Артур Гулик. Ще п’ятеро отримали поранення. 

Згодом місцеві мешканці облаштували на місці бою сквер пам’яті. 

“Пам’ять — найголовніше, що ми можемо зробити для хлопців, які загинули. Ніякі нагороди та шана не повернуть їм життя, не повернуть матерям синів. Але поки ми пам’ятаємо — вони з нами, їхня боротьба і смерть недаремні”, - сказав заступник командира батальйону "Донбас" НГУ, капітан Микола Побережний.


856Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua