Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Тиждень енергозбереження [11 листопада 2020  08:37]

З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення. Тому, на початку опалювального сезону стало вже традиційним проведення Тижня енергозбереження в Донецькій області. 

Метою заходу є привернення уваги до раціонального використання ресурсів, розвитку відновлювальних джерел енергії та охорони навколишнього природного середовища. 

Слов’янська міська рада звертається до усіх мешканців міста – ощадливо використовуйте електроенергію, тепло, воду, природний газ: утеплюйте вікна, двері, під’їзди своїх домівок, регулюйте споживання енергоносіїв, запобігайте їх марнотратному використанню не лише під час Тижня енергозбереження, а повсякденно і повсякчас. 

До Вашої уваги поради щодо раціонального використання енергії у побуті. 

Не випускайте тепло! 

В холодну погоду до 23% тепла витрачається через недбало ущільнені двері і вікна, 33% – через стіни, 7% – через допоміжні приміщення (підвали, сходові клітини, тощо), 20% – через вентиляційні отвори і димоходи і через дах- 12%! 

Слідкуйте за витратами енергоносіїв! 

Лічильники електроенергії, газу, гарячої і холодної води дають змогу контролювати витрати енергоносіїв, регулювати їх споживання і фіксувати результати економного використання. 

Не перетоплюйте Вашу оселю! 

Якщо ви сплачуєте за опалення по тепловому лічильнику, чи маєте автономне опалення, пам’ятайте: підвищення температури в приміщенні на 1 градус збільшує витрати теплової енергії на 7%. 

Не перекривайте теплу дорогу! 

Радіатори опалення, закриті занавісками чи невдало розставленими меблями, більше гріють вулицю, ніж Вашу оселю. 

Не витрачайте свої гроші на опалення вулиці! 

Відкриті впродовж багатьох годин квартирки вікон дають вам не тільки свіже повітря, а й значні втрати тепла. Краще провітрювати частіше, але лише на протязі кількох хвилин при широко відкритому вікні. За цей час стіни приміщення не встигають охолонути. 

Приймати душ замість ванни – девіз тих, хто економить! 

Витрати води і теплової енергії на ванну приблизно в чотири рази перевищують витрати на душ. Родина з чотирьох осіб може протягом року зекономити значну суму, якщо приймання ванни буде послідовно змінюватися душем. 

Розумно користуйтеся холодильником! 

Треба завжди пам’ятати, що відкривши холодильник і роздумуючи, що б там взяти, ви втрачаєте стільки, скільки коштує те що ви з’їcте.


631Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua