Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
На центральній площі презентували новий тролейбус з автономним ходом [04 вересня 2020  14:41]

Два з п’яти нових тролейбусів (один з автономним ходом), які Слов’янськ отримає в межах програми відновлення тролейбусного маршруту №5, вже прибули до місцевого тролейбусного управління (СТрУ). 4 вересня на центральній площі відбулася їхня презентація для місцевих ЗМІ. Три інші одиниці електротранспорту наразі проходять етап зборки на заводі ТОВ «Південьмаш» у Дніпрі.

«Брендовані тролейбуси розфарбовані у кольори слов’янського герба. Вони придатні для перевезення пасажирів з особливими потребами. Я вважаю, що це - гарний подарунок містянам до 375-ї річниці Слов’янська», - зазначив міський голова Вадим Лях.

Із зрозумілих причин, на площі всі бажаючі мали змогу побачити лише один тролейбус – той що може рухатися автономно. Як розказав директор СТрУ Сергій Іванченко, без контактної мережі тролейбус проїжджає 20 км, розвиваючи при цьому швидкість до 120 км/год.

«Це дає змогу сподіватися, що популярна ідея тролейбусного зв’язку між Слов’янськом та Краматорськом може бути реалізована. Потрібен лише проєкт та бажання двох громад. Але це – справа майбутнього. Поки що тролейбусам знайдеться застосування на слов’янських маршрутах», - сказав Вадим Лях.

Із площі тролейбус з усіма, присутніми на презентації, поїхав до тролейбусного парку. Там журналісти могли оглянути другу електромашину – із звичайним ходом.

Додамо, що проєкт відновлення тролейбусного маршруту №5 реалізовується за кошти Європейського інвестиційного банку. Він включає придбання п’яти одиниць електротранспорту (два – з автономним ходом), відновлення контактної мережі та підстанцій, обладнання 20 зупиночних пунктів. На все це місто отримає 72 млн грн.


1055Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua