Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов’янська влада сприятиме відновленню роботи дитячого садку у селищі Билбасівка [27 серпня 2020  14:27]

Дитячий садок у селищі Билбасівка буде відкрито у вересні, після закінчення робіт з обладнання приміщення системою протипожежної безпеки. Про це йшла мова 27 серпня, на зустрічі міського голови Слов’янська Вадима Ляха з керівництвом смт, співробітниками дошкільного закладу та батьками його вихованців. З боку слов’янської влади на заході також були присутні профільний заступник міського голови Юрій Підлісний та начальник міського відділу освіти Ігор Рубльовський. 

Єдиний у Билбасівці дитячий садок був закритий на карантин у березні поточного року. Але, на відміну від міських дошкільних закладів, він не відновив роботу у серпні. Причиною тому стало невиконання правил протипожежної безпеки. 

Наразі проблема вирішується. На поточному тижні тут почнеться встановлення протипожежної сигналізації та обробка горища. За словами голови селищної ради Світлани Землянської, гроші на це у рівних долях виділять селищний та районний бюджети. 

Та виконати всі необхідні протипожежні заходи одночасно ні садочок, ні селище не зможуть. Вадим Лях запевнив, що це не стане перешкодою до відкриття дошкільного закладу освіти. 

“У місті ми теж стикнулися з такою проблемою. Але її можна вирішувати поступово, до 2023 року. Звичайно, садочки ми будемо повністю оздоблювати у плані протипожежної безпеки в першу чергу. Як тільки ви увійдете до нашої громади, вас теж буде включено у програму першочергових заходів. А поки спокійно працюйте. Якщо виникнуть питання, звертайтеся, їх буде вирішувати міський голова Слов’янска”, - сказав він.
Очільник Слов’янська подарував садочку засоби дезинфекції та гігієни й безконтактний термометр, без якого відкриття дошкільного закладу в умовах карантинних обмежень було б неможливим. 

“Поки ми не маємо права витрачати на ці потреби кошти слов’янського бюджету. Тому я прошу прийняти це у подарунок від мене особисто. Коли Билбасівка офіційно увійде до Слов’янської ОТГ, піде бюджетне фінансування”, - пояснив Вадим Лях. 

Додамо, що це — не перша допомога дитячому садочку, розташованому у приміському селищі. Таким же чином слов’янський голова придбав для закладу постільну білизну та дитячий майданчик. 

Вадим Лях зазначив, що Слов’янськ вже має досвід переходу навчальних закладів з однієї громади в іншу. Так відбувалося, коли самостійною ОТГ стало м. Миколаївка. 

- Це складний процес. Але ми зробимо все, щоб він був безболісним. Ні діти, ні батьки нічого не відчують, - пообіцяв очільник міста. 

Крім цього, на зустрічі обговорили питання водопостачання та вивозу сміття. Їх теж у найближчому майбутньому доведеться вирішувати керівництву об’єднаної територіальної громади. 

Нагадаємо, що Билбасівка є одним з трьох населених пунктів, які, приєднаючись до Слов’янська, сформують Слов’янську ОТГ. Крім неї, туди увійдуть Андріївка та Мирне. 


902Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua