Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов'янськ крокує на шляху до Smart City [10 грудня 2019  12:01]

Запорукою сталого та успішного розвитку міста в умовах сьогодення є застосування інформаційно-комунікаційних технологій в усіх сферах його життєдіяльності. Бо саме вони надають можливість застосовувати нові форми комунікації між громадянами, бізнесом і владою, забезпечуватимуть безперешкодний доступ до публічної інформації та відкритих даних, сприяють участі громадян у процесах управління містом, покращенню якості надання послуг населенню, підвищенню комфорту та безпеки містян, дозволяють реалізувати ефективну систему громадського контролю за роботою місцевої влади тощо.

Інтеграція широкого кола цифрових рішень в усі сфери життєдіяльності міста з одно боку, та реалізація з їх допомогою своїх громадянських прав мешканцями громади з іншого боку, є чинником розбудови сучасного «розумного» міста - Smart City.

Концепцію розбудови Слов'янська як «розумного» міста, про вже зроблені кроки на цьому шляху та плани на найближче майбутнє 9 грудня презентував міський голова Вадим Лях на щорічному регіональному форумі «Наука. Бізнес. Інновації», який проводився Донецькою обласною адміністрацією у м.Краматорськ.

Слід зазначити, що концепцію й відповідні подальші кроки щодо цифрової трансформації міста розроблялась фахівцями міської ради за безпосередньої допомоги німецько-української платформи Київський Діалог. На підставі спільних напрацювань сформовано проект програми «Слов’янськ – Smart City» на 2020-2022 роки, яка передбачає послідовний розвиток наступних складових «розумного» міста: Е-врядування, Е-демократії, Відкритих даних, Е-освіти, Е-медицини, Е-транспорту, Безпечного міста, Інтернету речей, Розумної громади тощо. Проект програми наступного тижня буде розглянуто депутатським корпусом.

Як зазначив міський голова: «Продовження процесу залучення новітніх інструментів е-демократії й е-врядування та подальше розширення кола їх застосувань значною мірою сприятиме формуванню прозорої, відкритої та ефективної влади, а це, в свою чергу, є важливим чинником забезпечення сталого розвитку громади та формуванню сучасного «розумного» міста, буде впевненим кроком на шляху «діджиталізації» країни».


1973Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua