Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Підсумки та пропозиції робочої наради щодо роздільного збору побутового сміття на території міста Слов’янська! [20 серпня 2019  16:37]

Сьогодні проблема поводження із твердими побутовими відходами (ТПВ) переростає в чергову глобальну екологічну проблему. Тому в даних умовах надзвичайно актуальним вирішенням проблеми є впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів (ТПВ), орієнтованого на вилучення вторинної сировини.

Місто Слов’янськ - одно з перших міст у Донецький області, яке свого часу познайомилося з роздільним збирання ТПВ завдяки реалізації проекту Європейського Союзу «ТАСИС».

19 серпня 2019 року у м.Краматорськ при Донецькій обласній державній адміністрації було проведено робочу нараду щодо розгляду питання роздільного збору побутових відходів на території Донецької області. Від Слов’янської міської ради були присутні начальник відділу екології та природних ресурсів Лариса Соловей та головний спеціаліст управління житлово-комунального господарства Олена Новікова.

Лариса Соловей поділилась з представниками міст та районів Донецької області позитивним досвідом роботи з небезпечними відходами у нашому місті. Крім того, були озвучені пропозиції від територіальної громади м. Слов’янська щодо управління відходами на території Слов’янської міської ради у перспективі:

  • Вдосконалення і спрощення процедури отримання ліцензії на поводження з небезпечними відходами для комунальних підприємств міста, які на конкурсній основі займаються санітарним очищенням території населеного пункту. 
  • Створення пунктів прийому небезпечних відходів, які утворюються у складі побутових. 
  • Створення відповідних «Компост-центрів» для утилізації рослинних відходив. 
  • Розробка фіскального стимулювання суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в сфері збору і переробки побутових відходів як вторинних ресурсів.

Система роздільного збирання дозволяє найбільш якісно вилучати вторинну сировину з потоку ТПВ. Це зменшує кількість відходів, які підлягають захороненню, сприяє розв’язанню екологічних, соціальних проблем та ресурсозбереженню і підвищує рентабельність сфери поводження з ТПВ.


913Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua