Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Школярі із Сум запропонували учням із Слов’янська разом вшанувати пам’ять загиблого героя [13 квітня 2021  13:05]

Учні ЗОШ №4 міста Суми прислали подарунки слов’янським одноліткам в пам’ять про Героя України, полковника СБУ Олександра Аніщенка. Він загинув 5 травня 2014 року у бою під Семенівкою. 

13 квітня книги про рідне місто героя та його життя передали представникам шкіл, бібліотек Слов’янська та СБУ. Такий же подарунок отримав міський голова Вадим Лях. 

За словами начальника міського відділу освіти Ігоря Рубльовського, у роковини з дня загибелі Олександра Аніщенка у школах пройдуть уроки мужності, де дітям розкажуть про героя, що віддав життя за Україну.

Наша довідка

Олександр Аніщенко народився 17 грудня 1969 року в місті Суми. 

На військову службу до СБУ вступив у 1993 році, пройшов шлях від оперативного співробітника до керівника одного із структурних підрозділів “Альфа”. 

Сміливий, чесний і життєрадісний офіцер, відмінний спортсмен, воротар футбольної команди, він був одним із кращих снайперів України. 

5 травня 2014 року група у складі полковника Аніщенка та його бойових побратимів із спецпідрозділу «А» СБУ, МВС і ЗСУ на двох машинах БТР мала здійснити розвідку та вогневе прикриття військових. Біля селища Семенівка на залізничному переїзді група потрапила у засідку, під обстріл із трьох сторін. Коли один із БТРів підбили, Олександр разом із товаришами зайняли кругову оборону, прикриваючи евакуацію поранених. Загалом 25 спецпризначенців протистояли сотні бойовиків. 

Полковник Аніщенко загинув від прямого влучання з гранатомета. Разом із ним у тому бою загинули ще двоє українських військових. 

Офіцера з військовими почестями поховано у рідному місті. 

За виняткову мужність і героїзм Указом Президента України від 02.01.2015 полковнику Аніщенку Олександру присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). 

Рішенням Сумської міської ради полковнику Олександру Аніщенку присвоєно звання Почесного громадянина міста Суми, на його честь названо вулицю. 

Також на його честь названо один з навчальних курсів Національної академії СБУ.


498Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua