Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 15 липня по 15 серпня 2019 року [16 серпня 2019  15:48]

В рамках виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року на базі Центральної бібліотеки ім. М. Петренка «КЗ «ЦСПБ м. Слов’янська» спільно з відділом культури створені тематичні полички бізнес-літератури: «Література для розвитку підприємницьких навичок та популяризації підприємницької культури».

Позитивним досвідом розвитку підприємництва поділився переможець програми «Український донецький куркуль» Разживін Віктор Миколайович, презентувавши у «Книгарні Є» нові надходження літератури для бізнесу.

В цілому в рамках реалізації проектів-переможців програми «Український донецький куркуль» у місті створено 36 робочих місць, сплачено податків і зборів до бюджетів різних рівнів з початку реалізації проекту 1716,8 тис. Грн.

Проведено відстеження грантових проектів та програм міжнародних організацій. Грантову допомогу від Міжнародної організації з міграції отримали 2 підприємця міста. Залучені кошти направленні на придбання обладнання для пошиття одягу, відкриття пекарні, закупівлю обладнання для випічки.

В рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, за фінансової підтримки Європейського Союзу для підприємців та безробітних міста, які планують відкрити власний бізнес, розпочнеться навчальна програма з розвитку навичок підприємництва.

До святкування Дня незалежності залучені переможці програми «Український донецький куркуль». Слов’янські підприємці матимуть можливість презентувати та реалізувати свою продукцію на ярмарку у м. Краматорську.

Проведено засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсу з визначення логотипу та слогану міста Слов’янськ, відібрані 14 кращих робіт для першого етапу конкурсу – громадської оцінки жителями міста конкурсних робіт, який триватиме до 25 серпня 2019 року.

Проголосувати можна, зареєструвавшись на сайті за посиланням  Після завершення першого етапу, п’ять найкращих на думку громадськості конкурсних робіт, які отримають найбільшу кількість голосів за підтримки жителів міста, допускаються до другого етапу – визначення членами комісії переможця Конкурсу.

Нагадаємо, що переможець конкурсу отримає грошову винагороду у сумі 10 000 гривень за розробку логотипу, який сприятиме формуванню позитивного іміджу міста в Україні та за кордоном, промоцію культурного, економічного, соціального та туристичного потенціалу міста.

Підведені підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку м.Слов’янська на 2019 рік на основні напрями розвитку на 2020-2021 роки (далі – Програма) та підготовлено звіт про хід виконання Програми за 1 півріччя 2019 року. Заходи Програми по основних пріоритетах виконані. Фінансування здійснювалось за рахунок бюджетних коштів, підприємств, міжнародних фінансових організацій та інвесторів.

Завдяки співпраці міської ради з ДФРР, ЄІБ та НЕФКО в місті реалізуються 6 інфраструктурних проектів на загальну суму 109,2 млн грн та 580,0 тис. євро.

За рахунок субвенцій з державного бюджету реалізується 14 проектів на загальну суму 19,4 млн. грн, освоєно коштів 4,9 млн грн (25,3%), 1 проект завершено.

За кошти обласного бюджету реалізується 25 проектів на загальну суму 222,9 млн грн, освоєно коштів 71,2 млн грн (31,9%), 5 проектів реалізовано.

За кошти міського бюджету - 50 проектів на загальну суму 125,8 млн грн, освоєно 26,4 млн грн (21,0%), реалізовано 6 проектів на суму 20,3 млн грн.

Загальний стан реалізації проектів за підсумками виконання Програми у півріччі 2019 року становить 14%.

Проведено аналіз реалізації в місті Урядової програми «Теплі кредити». За перше півріччя 51 домогосподарство отримало кредитні кошти на придбання котлів на твердому паливі, обладнання і матеріалів для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, заміну світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом на загальну суму 1,33 млн грн. Загалом с початку дії Програми мешканцями Слов’янська отримано 647 кредитів на суму 10,93 млн грн.

У Слов’янську діє система моніторингу споживання бюджетними установами енергетичних ресурсів АІС «Енергосервіс: облік, контроль, економія». Здійснюється аналіз споживання енергоресурсів у закладах та установах, підпорядкованих структурним підрозділам міської ради. За рахунок контролю за споживанням, вчасного виявлення випадків перевитрат енергоресурсів та за проведеного порівняльного аналізу щоденного обліку відносно визначеного базового рівня споживання ресурсів за останні 3 роки по кожному з ресурсів, за перше півріччя маємо економію споживання теплової енергії 6,4%, електричної енергії 11,6%, природного газу 17,6%, що в грошовому еквіваленті становить 1392,2 тис.грн.


1375Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua